Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τον κακό μας τον καιρό (Ασφαλιστικό-Εργασιακό)

Αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση και είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτηση που νιώθω εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι γίνονται σύγχρονοι δούλοι . Και ακόμη δεν βλέπω την κινητοποίηση που θα έπρεπε να είχε διαφανεί απο καιρό.Αντιθέτως ο κόσμος είναι μουδιασμένος και κάθεται στον καναπέ περιμένοντας την ανακοίνωση νέων μέτρων και περικοπών.
Συμφωνώ με την άποψη του γνωστού οικονομολόγου Max Kaiser ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ πρόκειται ουσιαστικά για άνα καλοστημένο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και της Goldman Sucks. Είχα άκούσει πρίν αρκετούς μήνες τις απόψεις του οικονομολόγου αυτού και ειλικρινά τον αντιμετώπιζα σαν έναν γραφικό τυπάκο που μεγαλοστομεί και εφευρίσκει ευφάνταστες θεωρίες συνομωσίας. Αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εξετάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του κατέληξα στο ότι αρκετά απο αυτά που είπε επαληθεύτηκαν επακριβώς και οτι οι προβλέψεις και δηλώσεις του είναι βάσιμες όσο δεν παίρνει. Χαριτολογώντας ας ρωτήσω όσους απο σας διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση αν τον Οκτώμβριο που το Πασοκ ανέλαβε την εξουσία (λεφτα υπάρχουν!!) περιμένατε ότι θα ακολουθούσε τίποτα απο αυτά που ακολούθησαν (αν δεν πάμε στο ΔΝΤ χρεωκοπούμε).
Στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν θα μοιραστώ μαζί σας απόψεις των οικονομολόγων που θα αφορούν το μέλλον τις Ελλάδας.
Αδιαμφησβήτητα τα πράγματα ολοένα χειροτερεύουν .
Την Πέμπτη 17 Ιουνίου ο κ.Λοβέρδος ανακοίνωσε μέτρα που μας γυρίζουν όπως πολλοί χαρακτηριστικά αναφέρουν σε έναν νέο εργασικό μεσαίωνα.



Τα μέτρα που πάρθηκαν δείτε τα εδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...