Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η Πορτογαλία το επόμενο θύμα;

Η ανατίμηση των πορτογαλικών spreads είναι ένας καλός δείκτης για την πορεία της Πορτογαλίας στο προσεχές μέλλον.Παρά της διαψεύσεις των επίσημων εκπροσώπων της Πορτογαλικής κυβέρνησης(όπως παλαιότερα της Ιρλανδικής), είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Πορτογαλία θα καταφύγει στον 'διαβόητο' μηχανισμό στήριξης (ή χρεοκοπίας, ό,τι προτιμάτε).
Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Πορτογαλίας σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώθηκε στις 442 μονάδες βάσης (4,42%) και η απόδοσή του σημαντικά πάνω από το 7%. Πηγή
Το σχέδιο κατεδάφισης της Ευρωζώνης ή μάλλον των αδύναμων περιφερειών της συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και δεν αποκλείεται να δούμε , μέσα στο 2011 και την Ισπανία να ακολουθεί την ίδια μοίρα. Εν τω μεταξύ μαίνονται άγριοι νομισματικοί πόλεμοι ανά τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν, υποτιμώντας συνεχώς το δολάριο τους. Θα μιλήσουμε για τους κινδύνους των νομισματικών πολέμων σε επόμενο άρθρο μας. Δεν υπάρχει όμως τίποτα που θα πρέπει να μας τρομοκρατεί γιατί αυτός ακριβώς είναι ο στόχος όλων των δεινών που βλέπουμε γύρω μας. Η ψυχραιμία και η καλή ενημέρωση είναι τα καλύτερα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση. Η επανάσταση που θα μας βγάλει από οποιοδήποτε τέλμα βρισκόμαστε, δεν είναι αυτή των όπλων και των αιματηρών συγκρούσεων αλλά αυτή της νόησης και της συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...