Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι Σωκράτη

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ,ενός ανθρώπου που δεν πρόδιδε τις αρχές του και τολμούσε να ερευνά και να λέει την αλήθεια. Προφανώς αυτό ενόχλησε μερικούς που δεν δίστασαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Ο Σωκράτης Γκιόλιας φερόταν ως ένας εκ των διαχειριστών του μπλόγκ τροκτικό (σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ) και κατα καιρούς είχε προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις σκανδάλων που αφορούσαν τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.
Ως συνήθως τα δελτία ειδήσεων και οι διάφορες "ενημερωτικές εκπομπές" άρχισαν να κάνουν πάλι τα δικά τους . Τις πρώτες ώρες διαβεβαίωναν το κοινό οτι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση αλλά για ένα μαφιόζικο χτύπημα , το επόμενο 24 ωρο υποστήριξαν το αντίθετο.Όσο για το ποιοί ευθύνονται για τον φόνο κλείστε την τηλεόραση και απλά προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιός θα επωφελούταν απο τη σιωπή του Σωκράτη. Τα υπόλοιπα περιττευούν.
Φυσικά τραγικό αυτό γεγονός δεν θα μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτο και κάποιοι αμέσως έσπευσαν να καταγγείλλουν το καθεστώς ανωνυμίας των μπλόγκ και να ζητήσουν την άρση της ανωνυμίας , όπως λέει ο σοφός λαός βρήκαμε παπα ας θάψουμε πεντέξι.



Με θλίψη μου διαπιστώνω οτι συντάσσεται μια ενορχητρωμένη επίθεση στις ατομικές ελευθερίες και το γεγονός ότι φιμώνονται δημοσιογράφοι τοιουτοτρόπως το καταδεικνύει
με τον καλύτερο τρόπο . Το ίδιο φυσικά πάει να συμβεί με το διαδίκτυο γενικότερα το οποίο κάποιοι θέλουν να το κάνουν ίδιο αντιδημοκρατικό με το κινεζικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...