Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Διατροφική Χιροσίμα: Ασπαρτάμη-Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη έχει υψηλά τρανς λιπαρά και  έχει σοβαρές παρενέργειες στην  υγεία,όπως η εμφάνιση διαβήτη, η ελάττωση της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος και της ινσουλίνης στο αίμα. Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ αποκάλυψε ότι σε δυο γκρούπ γυναικών  που οι πρώτες κατανάλωναν βούτυρο και οι δεύτερες αντίστοιχη ποσότητα μαργαρίνης,στις δεύτερες ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιολογικών παθήσεων αυξήθηκε κατά  53 %. Όσο για τον μύθο που υπάρχει ότι η μαργαρίνη είναι πιο διαιτητική ,αλήθεια είναι ότι έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό θερμίδων.
Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν πόσο φυσικό προϊόν είναι δοκιμάστε να αφήσετε εκτεθειμένη την μαργαρίνη για μερικές μέρες και θα διαπιστώσετε ότι δεν θα αλλοιωθεί και ότι τα έντομα την αποφεύγουν. Αυτό κάτι λέει. Περισσότερα εδώ.



Η ασπαρτάμη εφευρέθηκε τυχαία σε ένα εργαστήριο όταν ένας ατζαμής χημικός τυχαία ανακάτεψε δύο χημικές ουσίες και γλείφοντας το δάκτυλό του ανακάλυψε ότι είχε γλυκιά γεύση.Απο τότε η ασπαρτάμη ως υποκατάστατο της ζάχαρης (200 φορές πιο γλυκια! ) μπήκε παντού στη ζωή μας απο τα διαιτητικά προιόντα ως τις παιδικές τσίχλες.Αλλά το τίμημα είναι βαρύ.Οι διάφορες νευρολογικές παθήσεις που αναφέρονται και σχετίζονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης δεν μπορούν παρά να μας ανησυχούν. 

Που εστιάζεται το πρόβλημα;

Η μεθανόλη απελευθερώνεται στο λεπτό έντερο, όταν το μεθυλικό σύμπλεγμα της ασπαρτάμης συναντά το ένζυμο χυμοτρυψίνη (Stegink 1984, σελίδα 143). Η αδέσμευτη μεθανόλη αρχίζει να σχηματίζεται στα υγρά που περιέχουν ασπαρτάμη, σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, όπως και μέσα στο ανθρώπινο σώμα (που έχει θερμοκρασία 36Ο).


Τότε η μεθανόλη μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη. Η φορμαλδεΰδη μετατρέπεται σε μυρμηκικό οξύ, που είναι το δηλητήριο των μυρμηγκιών. Το τοξικό μυρμηκικό οξύ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση επιχρισμάτων ουρεθάνης και εποξικών. Φανταστείτε τι κάνει στους ιστούς του σώματός σας!


Η φαινυαλανίνη και το ασπαρτικό οξύ, το 90% της ασπαρτάμης, είναι αμινοξέα που κανονικά χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του πρωτοπλάσματος, όταν λαμβάνονται από την τροφή που τρώμε. Όταν όμως δεν συνοδεύονται από άλλα αμινοξέα (υπάρχουν 20), τότε είναι νευροτοξικά.


Γι αυτό υπάρχει μια προειδοποίηση για τη Φαινυλκετονουρία στα διάφορα προϊόντα ασπαρτάμης. Το 2% του πληθυσμού πάσχει από υπερβολική ευαισθησία στη χημική αυτή ουσία. Όμως σας πιάνει κι εσάς που δεν έχετε αυτή την ευαισθησία, ευνοώντας εγκεφαλικές διαταραχές και γενετικές ανωμαλίες! Τελικά η φαινυαλανίνη διασπάται σε DKP, που είναι παράγων όγκου του εγκεφάλου.


Με άλλα λόγια, η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε επικίνδυνα υποπροϊόντα, τα οποία δεν έχουν φυσικά αντίμετρα. Το άδειο στομάχι του διαιτόμενου επιταχύνει αυτές τις μετατροπές και ενισχύει τη ζημιά. Συστατικά της ασπαρτάμης περνούν απ’ ευθείας στον εγκέφαλο, κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους, σύγχυση, εμβολές και κακή ισορροπία. Εργαστηριακά ποντίκια και άλλα πειραματόζωα πέθαναν από όγκους στον εγκέφαλο.




Παρά τους ισχυρισμούς της Monsanto και των συμμάχων της:


1. Η μεθανόλη από την αλκοόλη και τους χυμούς φρούτων, δεν μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, σε σημαντικό βαθμό. Ισχυρές μαρτυρίες επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό για τα αλκοολούχα ροφήματα και τους χυμούς.


2. Η φορμαλδεΰδη που προέρχεται από τη μεθανόλη, είναι πολύ τοξική ακόμα και σε πολύ μικρές δόσεις, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες.


3. Η ασπαρτάμη προκαλεί χρόνια ζημία τοξίνωσης, εξ αιτίας της μεθανόλης, της φορμαλδεΰδης και άλλων παρα-προϊόντων, παρά τα όσα αντίθετα υποστηρίζονται από λίγα βιομηχανικά υποστηριζόμενα πειράματα. Εκεί δοκιμάζουν ουσία που διαφέρει χημικά και αφομοιώνεται διαφορετικά από το προϊόν που διατίθεται στο ευρύ κοινό. Το «περίεργο» είναι ότι σχεδόν όλες οι ανεξάρτητες μελέτες, δείχνουν πως η ασπαρτάμη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.


4. Ένα κοινό τέχνασμα της Monsanto είναι ο ισχυρισμός πως η ασπαρτάμη είναι «ασφαλής», όμως ορισμένα ξεχωριστά άτομα μπορεί να παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτή φυσικά είναι μια τυπική ανοησία της Monsanto. Οι ίδιες τους οι έρευνες δείχνουν ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν και να αποκρύψουν τις τεράστιες σε αριθμό τοξικές αντιδράσεις και βλάβες που βιώνουν οι άνθρωποι από τη μακροχρόνια χρήση της ασπαρτάμης.




Συμπεράσματα:


1. Η ποσότητα της μεθανόλης που απορροφάται από την ασπαρτάμη είναι άνευ προηγουμένου στη ανθρώπινη ιστορία. Η μεθανόλη που απορροφάται από τους χυμούς φρούτων, δεν πλησιάζει καν αυτή της ασπαρτάμης και πιθανότατα δεν αφομοιώνεται, ή δεν μετατρέπεται στους τοξικούς μεταβολίτες της σε σημαντικές ποσότητες, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα.


2. Η έλλειψη εργαστηριακά εντοπισμένων αλλαγών στα επίπεδα μυρμηκικού οξέως και φορμαλδεΰδης στο πλάσμα, δεν αποκλείει τη ζημιά που προκαλούν αυτοί οι τοξικοί μεταβολίτες. Συχνά δεν φαίνονται εργαστηριακά οι αλλαγές από μικρή έκθεση στη μεθανόλη.


3. Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, συχνά παρέχουν ελάχιστα ως καθόλου θρεπτικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη χρόνια δηλητηρίαση μεθανόλης. Άτομα που λαμβάνουν προϊόντα με ασπαρτάμη, συνήθως κάνουν δίαιτα και πιθανόν να στερούνται θρεπτικά στοιχεία, σε σχέση με όσους βρίσκουν χρόνο για φρέσκους χυμούς.


4. Άτομα με συγκεκριμένα θέματα υγείας ή που παίρνουν ορισμένα φάρμακα, μπορεί να είναι πιο ευάλωτα σε χρόνια δηλητηρίαση μεθανόλης.


5. Οι χρόνιες παθήσεις και οι παρενέργειες από την αργή δηλητηρίαση, συνήθως κτίζονται σιωπηρά σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές χρόνιες παθήσεις που μοιάζουν να εμφανίζονται ξαφνικά, στην πραγματικότητα στήνονταν στο σώμα για πολλά χρόνια.


6. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι πολλά άτομα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε μικρές ποσότητες φορμαλδεΰδης στο περιβάλλον. Η έκθεση σε φορμαλδεΰδη και η πρόσληψη μεθανόλης (που μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη) από την ασπαρτάμη, φαίνεται να έχει συσσωρευτική επιβλαβή επίδραση.


7. Το μυρμηκικό οξύ έχει δείξει ότι συσσωρεύεται σιγά-σιγά σε διάφορα σημεία του σώματος. Επίσης φαίνεται να εμποδίζει τον κανονικό μεταβολισμό του οξυγόνου.


8. Όλο και περισσότεροι βιώνουν χρόνια προβλήματα υγείας, παρόμοια με τη χρόνια δηλητηρίαση από μεθανόλη, όταν παίρνουν προϊόντα με ασπαρτάμη για μεγάλο διάστημα. Περιλαμβάνονται και βλάβες στα μάτια, όπως παρατηρείται και από τη δηλητηρίαση μεθανόλης.


Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ασπαρτάμη και έχετε προβλήματα σωματικά, διανοητικά ή όρασης, κάντε το 60ήμερο τεστ αποχής από ασπαρτάμη. Εάν μετά δυο μήνες χωρίς ασπαρτάμη, τα προβλήματά σας είτε έχουν φύγει, ή έχουν μειωθεί σημαντικά, τότε παρακαλώ συμμετέχετε στην προσπάθεια να φύγει αυτή η νευροτοξίνη από την αγορά. Στείλτε γραπτή διαμαρτυρία στον Οργανισμό Τροφίμων Ποτών. Γράψτε στους πολιτικούς σας. Επιστρέψτε τα προϊόντα με ασπαρτάμη εκεί που τα αγοράσατε, απαιτώντας τα χρήματά σας πίσω. Πείτε το σε φίλους και γνωστούς… αν κόψουν την ασπαρτάμη και δουν όφελος, ας αντιδράσουν κι αυτοί με τη σειρά τους κατά τον ίδιο τρόπο.


Η ασπαρτάμη είναι ένα «εγκεκριμένο γλυκαντικό», εξ αιτίας κάποιων άπληστων και ανέντιμων ατόμων, που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή και ευεξία. Μόνο ένα ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ κοινό θα επηρεάσει την ανακατάταξη αυτής, από «πρόσθετο τροφής» σε ΤΟΞΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ και την απόσυρσή της από την τροφική αλυσίδα.


Πηγή


Το παρακάτω ντοκυμαντέρ περιέχει μαρτυρίες ασθενών που παρουσίασαν προβλήματα υγείας μετά πο μακροχρόνια κατανάλωση ασπαρτάμης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...