Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η κάρτα του πολίτη-Οργουελικό καθεστώς προ των πυλών

Όποιος έχει διαβάσει το αριστούργημα του Τζώρτζ  Οργουελ 1984 δεν μπορεί παρά να θαυμάσει όχι μόνο την συγγραφική του δεινότητα αλλά και το κλίμα της εποχής που αποτύπωνε ο συγγραφέας στο έργο του.Το βιβλίο ολοκληρώθηκε το 1949 και στο μυθιστόρημα περιγράφει μια σκοτεινή εποχή, (το έτος  1984,) στην οποία έχουν εγκαθιδρυθεί ανα τον πλανήτη αστυνομοκρατούμενα καθεστώτα ,στα οποία οι πολίτες δεν έχουν καμιά ελευθερία και παρακολουθούνται απο κάμερες (ο συγγραφέας τις αναφέρει ως τηλεοθόνες).Η κατάλυση των ελευθεριών μας η μετάβαση μας σε αυτό το καθεστώς έχει ήδη ξεκινήσει.
Σιγά-σιγά τα κάγκελα αρχίζουν να εμφανίζονται:Πρόσφατα είδαμε στα αμερικανικά αεροδρόμια σαρωτές που απεικονίζουν τους επιβάτες γυμνούς' Αν αρνηθούν να περάσουν απο τους σαρωτές υπόκεινται σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο.
Τώρα στην Ελλάδα κάνει την εμφάνισή της η κάρτα του πολίτη η οποία θα χρησιμοποιείται απο τις εμπορικές συναλλαγές μέχρι και την αποθήκευση ιατρικού ιστορικού.Δεν θέλουμε να ενδίδουμε σε αοριστολογίες αλλά γνωστοί συνομωσιολόγοι έχουν μιλήσει απο καιρό για τις κατάστάσεις που εμείς βιώνουμε σήμερα. Συγκεκριμένα αναφέρουν οτι οι σκιώδεις κυβερνήσεις θέλουν να μας αναγκάσουν με κάποιο τέχνασμα,όπως οι οικονομικές κρίσεις και ο πόλεμος να δεχτούμε την νέα τάξη πραγμάτων και να γίνονται πρόθυμοι πολίτες ενός παγκοσμιοποιημένου πλανήτη.
 Πλανήτη της καταπάτηση της ανθρώπινης ελευθερίας ,της χειραγώγησης ,του ρομποτισμού ,της εξαθλίωσης και της ταπείνωσης.Ο γνωστός συνομωσιολόγος  Ντειβιντ Αικ αναφέρει την τεχνική αυτή ως πρόβλημα-αντίδραση λύση:οι ιθύνοντες προκειμένου να περάσουν ένα φασιστικό και αντιλαϊκό μέτρο ,δημιουργούν ένα πρόβλημα ή εκμεταλλεύονται ένα ήδη υπάρχον,παρουσιάζουν στον κόσμο την εκδοχή του προβλήματος που τους συμφέρει,έπειτα ο λαός αντιδρά και ζητά βοήθεια απο τους εξουσιάζοντες για το πρόβλημα που προέκυψε,ουτως ώστε οι εκείνοι να εφαρμόσουν αυτό που είχαν σχεδιάσει απο την αρχή.
Τα παραδείγματα είναι πολλά:11 Σεπτεμβρίου,τυφώνας κατρίνα,παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση κ.α.
Επιπλέον χρησιμοποιούν και μέτρα καταστολής κατά της κοινωνίας:φθόριο στα πόσιμα αποθέματα, αεροψεκασμούς ,άγρια προπαγάνδα απο τα ΜΜΕ κ.α.
Αυτοί βέβαια ισχυρίζονται οτι το κάνουν για το καλό μας..Τι καλό μπορεί να υπάρξει όμως απο το ψέμα τη διαφθορά και τον αργό θάνατο για όλους μας ;; Και όλα αυτά για την καρέκλα και το χρήμα αυτών που τα επιδιώκουν όλα αυτά;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...