Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι το οργουελικό κράτος.

Η δυστοπική νουβέλα του Τζόρτζ Όργουελ δημοσιεύτηκε το 1939 και αντικατοπτρίζει το όραμα του συγγραφέα για το έτος 1984. Το σκηνικό έχει ως εξής : ο κόσμος κυβερνάται από αποπνικτικά απολυταρχικά καθεστώτα παγκοσμίως, ο κόσμος έχει διαιρεθεί σε  μεγάλα υπερκράτη όχι περισσότερα από 10 (την Ωκεανία, την Ευρασία, την Ανατολική Ασία κ.α.). Τα υπερκράτη αυτά, βρίσκονται σε έναν αιώνιο πόλεμο μεταξύ τους, ούτως ώστε οι πολίτες τους να μένουν διαρκώς απασχολημένοι. Τις λειτουργίες του κράτους, (του Κόμματος,) στο οποίο ζει ο ήρωας της ιστορίας μας , έχουν αναλάβει 4 υπουργεία : το υπουργείο Ειρήνης, το υπουργείο Αφθονίας ,το υπουργείο Αγάπης και το υπουργείο Αλήθειας , τα οποία είναι μόνο κατ ' ευφημισμό τέτοια.

Όλοι και ιδιαίτερα τα μέλη του Κόμματος παρακολουθούνται από κάμερες όπου και αν βρίσκονται, αλλά και από συνανθρώπους τους. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την ανθρωπιά τους, δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και ζουν σε ένα συνεχές καθεστώς φόβου.Η αστυνομία Σκέψης παρακολουθεί όποιον φέρεται ύποπτα, ή δείχνει να δυσανασχετεί εξ αιτίας του καθεστώτος. Όλα γυρίζουν γύρω από την  ιδεολογία του Κόμματος και  τον αρχηγό του, τον Μεγάλο Αδερφό. (Του οποίου οι αφίσες στοιχειώνουν όλη την πόλη).  Η ζωή είναι δύσκολη, η δουλειά κοπιαστική και το φαγητό λιγοστό.Ο έρωτας (συναίσθημα) είναι έγκλημα ,όπως επίσης και η εκμάθηση ξένων γλωσσών, τα παιδιά κατασκοπεύουν και προδίδουν τους ίδιους  τους γονείς τους στους κρατικούς λειτουργούς. Όλοι είναι εχθροί όλων.


Η ιστορία ξαναγράφεται σχεδόν κάθε μέρα ώστε να εξυπηρετεί τους σκοπούς του Κόμματος και τα παλιά κείμενα καταστρέφονται. Η γλώσσα επαναπροσδιορίζεται, ώστε να μην περιέχει λέξεις όπως ελευθερία ή γνώση. Το σύνθημα του κόμματος είναι το παρακάτω:


Η ελευθερία είναι σκλαβιά 
Ο πόλεμος είναι ειρήνη
Η άγνοια είναι δύναμη
Ο συγγραφέας περιγράφει γλαφυρά την πιο ακραία έκφραση απολυταρχικού καθεστώτος και όπως στο βιβλίο του "Φάρμα των ζώων" στηλιτεύει τις πρακτικές τους. Δίνει επίσης μια διαυγή εικόνα για το πώς εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές ελέγχου του νου και με ποιους τρόπους μη δημοκρατικές εξουσίες χειραγωγούν τους πολίτες τους.


Συνομωσιολόγοι όπως ο David Icke αναφέρουν πώς ο George Orwell, δεν έγραψε τυχαία το μυθιστόρημα αυτό και πως αυτό αποτελεί  το σχέδιο που ακολουθούν, όσοι απεργάζονται την κυριαρχία του κόσμου και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμια διακυβέρνησης , ή μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.  Αυτό γιατί ο George Orwell , ανήκε σε μια επίσης μυστική κοινωνία (Fabian Society) που είχε εσωτερική πληροφόρηση για τα σχέδια των Πεφωτισμένων ( Illuminati).


Όπως και να χει κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και διαβάστε αυτό το μοναδικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...