Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στήνεται το σκηνικό των πρόωρων εκλογών;

Μετά το (στημένο) φιάσκο των ανακοινώσεων αποκρατικοποιήσεων πρώτα από τους υπαλλήλους της τρόικας και μετά της κυβέρνησης, η κυβέρνηση (και τα τσιράκια της) προβαίνει σε λεονταρισμούς του τύπου "με ποιο δικαίωμα" και "δεν τους επιτρέπουμε να επεμβαίνουν στα του οίκου μας". Όλες αυτές οι παλληκαριές έχουν καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς και ο απώτερος στόχος είναι το πλασάρισμα ενός νέου σκληρού αμείλικτου και αγέρωχου πρωθυπουργού που προτάσσει το στήθος μπρος στα πυρά της τρόικας. Υπό το φως των νέων δημοσκοπήσεων βέβαια, στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας. Ακολουθώντας λοιπόν το σχέδιο, αρχηγοί μικρότερων κομμάτων σουλατσάρουν στα τηλεοπτικά παράθυρα. προλειαίνοντας το έδαφος, δείχνοντας τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ζητώντας ως αντάλλαγμα τον πολύτιμο χρυσό τους (κάντε μόνοι σας τους παραλληλισμούς). Με την βοήθεια των προπαγανδιστικών ΜΜΕ ελπίζουν να καταφέρουν αυτά που σχεδιάζουν.
Πάλι η απειλή πρόωρων εκλογών
Διοχετεύουν και πάλι κυβερνητικοί κύκλοι κατευθυνόμενες φήμες σκοπιμότητας περί της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Επισήμως ο πρωθυπουργός διαψεύδει με κάθε ευκαιρία ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ευνόητο είναι ότι κανείς δεν δίνει την παραμικρή σημασία σε αυτές τις πρωθυπουργικές δηλώσεις. Με δεδομένο όμως ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από νέες εκλογές, γιατί να τις κάνει ο Γ. Παπανδρέου; Αλλωστε αυτό το διαψεύδει μια πολύ πιο αξιόπιστη πηγή - ο... εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα! «Ναι, έχω ακούσει διάφορες φήμες. Εγώ όμως ξέρω ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί (σ.σ. σε ποιους;) να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια!» δήλωσε ωμά ο Σερβάας Ντερούζ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».Δελαστίκ
  Στις 25 Μαρτίου, εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη εμπλοκή, η Ελλάδα εξασφαλίζει μια συμφωνία επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις. ευρώ, με ευνοϊκό επιτόκιο, αλλά και την κατ’ αρχήν έγκριση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για το σενάριο «ήπιας» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας.

2. Αμέσως μετά τη συμφωνία αυτή, που από την κυβέρνηση θα παρουσιασθεί στην εγχώρια κοινή γνώμη ως θρίαμβος της πολιτικής της, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την Πρωτομαγιά, ζητώντας τη λαϊκή εντολή για να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για να προχωρήσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση χρέους.

3. Με νωπή, πλέον, τη λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα μέσα στον Μάιο να περάσει από τη Βουλή το πρόγραμμα τετραετούς βαριάς λιτότητας που θα διαρκέσει ως το τέλος του 2015. Αλλά και να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την «ήπια» αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα απαιτήσει πιθανότατα νέες εθνικές υποχωρήσεις: το έγκυρο ινστιτούτο Brugel τονίζει σε μελέτη του, ότι για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους μέσα από νέα δάνεια από το EFSF, η Ελλάδα θα πρέπει να προσφέρει εγγυήσεις, δηλαδή να υποθηκευθεί η χώρα στους πιστωτές!
 Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...