Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στο όνομα ποιάς πατρίδας;

Αυτοί που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ στη διεθνή επιτήρηση και την ταπείνωση, ισχυρίζονται ότι το έκαναν "για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα."Αλλά αντ αυτού κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους για να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες.Τελικά τί είναι η πατρίδα; Πατρίδα δεν είναι μόνο τα βουνά, τα εδάφη και οι οικισμοί μιας γεωγραφικής περιοχής, την πατρίδα αποτελούν οι άνθρωποι που κατοικούν σ αυτήν, αυτοί δίνουν υπόσταση και ζωή σε μια χώρα. Η ιστορία, οι αγώνες  ,η ιδιοσυγκρασία, τα έθιμα και οι συνήθειες των ανθρώπων δίνουν σε ένα κράτος-έθνος τον χαρακτήρα του. Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς Έλληνες; Πατρίδα είναι το "σπιτικό", το σημείο αναφοράς ζωντανών ανθρώπων. Κι όμως στο όνομα αυτής της ιερής λέξης, κάποιοι ανίεροι άνθρωποι θέλουν να καταστρέψουν την ψυχή της: τους ανθρώπους της.
Φυσικά το μέγεθος της προδοσίας του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι πολύ μεγάλο για να το χωνέψουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει. Οι Έλληνες δεν αντιδρούν μαζικά σ'αυτό που συμβαίνει γιατί πιστεύουν οτι η κρίση θα ξεπεραστεί καποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.Αλλά αυτό δεν αληθεύει. Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο πειραματικό σωλήνα που μπήκαν οι χώρες της Λ.Αμερικής. Όποιος θέλει να μάθει τι θα της συμβεί ας μελετήσει τα πολυάριθμα παραδείγματα των χωρών του Ισημερινού, στις οποίες εισέβαλε το ΔΝΤ και οι οποίες ισοπεδώθηκαν απο το διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, ενώ οι λαοί τους ζούν στην απόλυτη εξαθλίωση.
Όσο γρηγορότερα συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια (και αυτό ήδη ξεκίνησε) τόσο γρηγορότερα θα βγούμε απο το σκοτεινό τούνελ της άγνοιας, του φόβου και της υποτέλειας.

«ο Έλληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς»Θοδωράκης Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...