Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έλεος πια με το δούλεμα από τα δελτία ειδήσεων!!

Επειδή βαρέθηκα να ακούω ανοησίες ,και έχω αγανακτήσει να βλέπω πόσο δούλεμα παίζεται απο τα δελτία ειδήσεων ,για να καθησυχάσει τις λαϊκές αντιδράσεις:

Για το οικονομικό χάλι δεν φταίει (τουλάχιστον όχι απόλυτα):
1.Η φοροδιαφυγή
2.Το έλλειμμα
3.Το Δημόσιο 
4.Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις
5.Οι μετανάστες που μας πήραν τις δουλειές

Αυτά που επιδεινώνουν την κατάσταση και αυξάνουν το χρέος και το έλλειμμα  (παρά την λήψη τόσων μέτρων για τη μείωση των δημοσίων δαπανών)είναι :

1.Το δημόσιο χρέος της χώρας. Εν ολίγοις αυτά που χρωστάμε στους δανειστές μας. Ο κ.Παπανδρέου  με μια θεαματική κίνηση, κλώτσησε την χώρα στον γκρεμό .Τον Μάιο το 2010 ενεργοποιώντας το δημόσιο χρέος,  κεφαλοποίησε  τόκους παλαιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα και φόρτωσε στην πλάτη του κράτους τα  χρέη των τραπεζών. Δεν εξέτασε καν άλλες λύσεις,ή μάλλον τις απέρριψε κατευθείαν και επέλεξε το χειρότερο για τη χώρα ,υποθηκεύοντας την. Θα μπορούσε να το χειριστεί νομικά και να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση το πολύ σε μια βδομάδα Βέβαια οι γάλλοι και γερμανοί τραπεζίτες εκείνες τις μέρες έτριβαν με μανία τα χέρια τους γιατι δεν είχαν χάσει τα λεφτά που μας δάνεισαν.Ο κ.Παπανδρέου δημιούργησε μια κρίση δανεισμού  απο το πουθενά . Όλα αυτά για να πάρει μέτρα που υπο το βάρος της λαϊκης αντίδρασης δεν τολμούσε  να πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τόσα χρόνια τώρα .Όπως και ο ίδιος είπε σε ομιλία του :«Εν ολίγοις μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία, προκειμένου να προωθήσουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέβαλλαν επί σειρά ετών, φοβούμενες το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος».




Το παραδεχεται κι ο Παγκαλος
2.Ο εξαγωγικός τομέας είναι ανύπαρκτος. Τόσο οι παλαιότερες κυβερνήσεις αλλά ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν την Ελλάδα στην αναπηρική καρέκλα. Χρόνια τώρα οι ελληνικές βιοτεχνίες και επιχειρήσεις ή κλείνουν ή μεταναστεύουν στα βαλκάνια όπου μπορούν να είναι βιώσιμες.Επιπλέον ούτε στην γεωργία δόθηκε το απαραίτητο βάρος.  Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να εισάγουμε τα πάντα και να μη παράγουμε τίποτα.

3. Το ευρώ .Το € ήταν μια θανάσιμη σφαίρα στα σωθικά της οικονομίας μας και πέρασε αρκετός καιρός να δούμε τα αποτελέσματα της. Το € ήταν μια απόπειρα πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και δημιουργίας των Ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης .Αλλά απο τη στιγμή που δεν υπήρχε καμία κοινή οικονομική και νομισματική πολιτική το € ήταν καταδικασμένο.Δύο τόσο διαφορετικές χώρες όσο η Γερμανία και η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μοιράζουν το ίδιο νόμισμα.Όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το  "σκληρό" € τα προϊόντα της δεν ήταν ανταγωνιστικά αφού ήταν πλέον πολύ ακριβά και  δεν τα αγόραζε κανένας .Αυτός ήταν ακόμα ένας παράγοντας που οδήγησε στο "κλείσιμο" του εξαγωγικού μας τομέα. Ενώ η Γερμανία είδε τις εξαγωγές τις να απογειώνονται αφού ήταν ο μόνος γερός παίχτης στο παιχνίδι της Ευρώπης.

Για αυτό όποιος υπόσχεται την μείωση του ελλείμματος σε ένα χρόνο (η ΝΔ καλή ώρα) λαϊκίζει και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.Η μείωση του ελλείμματος εξυπηρετεί μόνο τους γερμανούς για να μπορούν να μας πουλούν τα όπλα τους χωρίς πρόβλημα.

Τι κάνει το δάνειο και που οδηγεί

Το μνημόνιο δεν οδηγεί πουθενά απλά μεταθέτει το πρόβλημα στο μέλλον ,όπου και η ΕΕ σκοπεύει να μας υποβάλει στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης , τον ζυγό της δουλείας , στον οποίο η ισχυρές χώρες θα καθορίζουν την οικονομική μας πολιτική και θα μπορούν να ξεσκίζουν τις σάρκες του εθνικού πλούτου (εδάφη,νερό.ρεύμα,αυτοκινητόδρομοι,πετρέλαιο κ.α.) της χώρας μας .
Προς το παρόν τα χρήματα του περίφημου δανείου δεν βλέπουν καν τα σύνορα της Ελλάδας ,απλά αναδιανέμονται στις εκεί γαλλογερμανικές τράπεζες. Με λίγα λόγια οι οικονομικές θυσίες αποπληρώνουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ολα τ'άλλα είναι ΨΕΜΜΑΤΑ!!!! Δεν υπάρχει καμία σωτηρία ούτε καμία εθνικοφροσύνη στην τηρηση του μνημονίου!


Πέραν του τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, η πτώση της Ιρλανδίας και η άμεση απειλή κατάρρευσης της Πορτογαλίας και της Ισπανίας αποδεικνύουν πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί ότι διάφορα υπαρκτά δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι δήθεν οι αιτίες που οδηγούν υποχρεωτικά στο καθεστώς ξένης επικυριαρχίας του μνημονίου.
Αν η Ελλάδα «χρεοκόπησε», επειδή έχει διογκωμένο δημόσιο τομέα και πολλά εργασιακά δικαιώματα, γιατί χρεοκόπησε και η Ιρλανδία που έχει πολύ ισχνό δημόσιο τομέα και έχει καταργήσει σχεδόν όλα τα εργασιακά δικαιώματα; Αν η Ελλάδα «χρεοκόπησε», επειδή έχει υψηλό δημόσιο χρέος, γιατί απειλείται η Ισπανία που έχει εξαιρετικά χαμηλό δημόσιο χρέος; Αν η Ιρλανδία και η Ισπανία κινδυνεύουν, επειδή παρουσίασαν φούσκες ακινήτων και υπερέκταση των τραπεζών τους, γιατί είναι στο χείλος του γκρεμού η Πορτογαλία που ούτε φούσκα ακινήτων ούτε φούσκα τραπεζών παρουσίασε; Είναι προφανές ότι αλλού βρίσκεται η αιτία και όχι σε διάφορα υπαρκτά προβλήματα που παρουσιάζονται προσχηματικά ως ρίζες του κακού. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η λεηλασία θα συνεχιστεί αφού 

  • Θα καταβαραθρωθεί η ελληνική οικονομία στον αιώνα τον άπαντα
  • Οι νέοι και το παραγωγικό κομμάτι αυτής της χώρας θα εξαναγκαστεί στη μετανάστευση
  • Όσοι παραμείνουν θα ζουν σε τρομακτική φτώχεια,όχι στο απώτερο μέλλον αλλά το πολύ σε μια πενταετία
  • Αυτό που λέμε κοινωνικό κράτος ή κράτος πρόνοιας θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση, οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι συμβολικές 
  • Το δημόσιο χρέος δεν θα αποπληρωθεί ποτέ ,τουλάχιστον στις επόμενες 3 γενιές


Αν είχαμε μια πατριωτική κυβέρνηση που στην πραγματικότητα θα ενδιαφερόταν για το καλό της χώρας μερικά απο αυτά που θα έκανε θα ήταν:


  • Να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
  • Να ζητούσαν έστω και μερική διαγραφής του χρέους (στο κάτω κάτω είναι επαχθές)
  • Θα μας έβγαζαν από τον ζουρλομανδύα του €
  • Θα έπαιρναν μέτρα κατά τις ανεργίας π.χ. κάνοντας δημόσια έργα
  • Θα έδιναν κίνητρα στους Έλληνες να ανοίξουν επιχειρήσεις (δεν θα έκαναν το αντίθετο)
  • Θα ζητούσαν συνεργασία με τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες που έχουν κι αυτές τρομακτικά προβλήματα
Όσο για τη δανειοδότηση:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μόνο είναι η λύση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Πρέπει να αλλάξει ριζικά ο τρόπος δανεισμού των κρατών και να πάψουν να είναι όμηροι των αγορών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δανείζει από εδώ και πέρα απευθείας τα κράτη-μέλη με επιτόκιο π.χ. 1% και όχι μέσω των εμπορικών τραπεζών. Αυτομάτως θα λυθεί έτσι ομαλά το πρόβλημα του δημόσιου χρέους! Τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων θα πηγαίνουν έτσι για να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες και δεν θα καταλήγουν στα θησαυροφυλάκια των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες με αυτά τα χρήματα εκβιάζουν και στραγγαλίζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ξέροντας όλα αυτά φαίνεται σαν το ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα στην πλειοψηφία του,να  κάνουν ότι μπορούν για να καρφώσουν όσα περισσότερα καρφιά γίνεται, στο φέρετρο της Ελλάδας Οι μόνοι που είναι κερδισμένοι είναι οι άρχοντες του τόπου μας , που θα κερδίσουν απίστευτα ποσά χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν ούτε φόρους ,ούτε τις ενοχλητικούς εργαζόμενους.

Αλλά μάλλον μοιάζει σαν καμία πολιτική δύναμη να μην  έχει το  ανάστημα να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα  ή έχουμε πέσει όλοι θύματα μιας εγκληματικής μαφίας που σκοπό έχει να καθυποτάξει όχι μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ας ανοίξουμε τα μάτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...