Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η Ευρώπη ξεσηκώνεται-Τα μέτρα λιτότητας είναι μια θρασύτατη ληστεία


Σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζονται πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που όμοια τους έχουν να εφαρμοστούν από το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Για παράδειγμα στην Αγγλία ανακοινώθηκαν απολύσεις περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στα επόμενα 3 χρόνια ,στην Γαλλία όπως και στη Γερμανία τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται.Οπότε δεν είμαστε οι μόνοι .
Φυσικά αυτή η οικονομική πολιτική στο σύνολο της Ευρώπης δεν είναι τυχαία .Οι λαοί της Ευρώπης καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της παγκόσμια χρηματοπιστωτικής κρίσης , αντί να τα πληρώσουν αυτοί οι οποίοι είναι πραγματικά υπαίτιοι :τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα ακόμα ναυάγιο τύπου Lehman Brothers , οι λαοί πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Πολλοί βέβαια αντιτάσσουν ότι η κατάρρευση των τραπεζών θα προκαλέσει κατάρρευση του τρόπου που ζούμε και τις οικονομικής ευημερίας .Αλλά κάθε άλλο , αυτοί που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας είναι αυτοί που κατέχουν 90 % του παγκόσμιου πλούτου και που δεν θέλουν να δουν τα (τεράστια) κέρδη τους να μειώνονται έστω και στο ελάχιστο.
Τους πρόσφατους μήνες ανακοινώνονται συνεχώς πακέτα διάσωσης χρηματοπιστωτικών συστημάτων και χωρών ,τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ ,όταν λοιπόν υποφέρουμε μέτρα λιτότητας ΑΥΤΑ τα πακέτα πληρώνουμε παρόλο που δεν είναι δικός μας ο λογαριασμός για να τον πληρώσουμε. Παράλληλα βέβαια παγιώνονται και νεοφιλελεύθερες πρακτικές που παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία έγιναν τόσοι αγώνες και χύθηκε τόσο αίμα. Ντροπή.
Αλλά το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την αλήθεια , τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκρηξη του συλλογικού ασυνείδητου και της ανθρώπινης ψυχής που θα αναζητήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη , και θα σαρώσει ότι πιο ποταπό , απάνθρωπο και βάρβαρο κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Το καλό θα νικήσει. :)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...