Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το μέλλον της Ελλάδας προβλέπεται ζοφερό


Με τα αποτελέσματα των εκλογών ακόμη φρέσκα δεν αισθάνομαι αισιοδοξία για το μέλλον της αυτής της δύστυχης χώρας, αυτής της μικρής επικράτειας του ευρωπαϊκού νότου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών ,όπως πολλές χώρες της ίδιας της Ευρώπης άλλωστε,με εχθρούς που καραδοκούσαν καιρό να αποσπάσουν κομμάτια απο τις σάρκες της. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Βρήκαν τελικά τη μεγάλη ευκαιρία και και τις ευνοϊκές συνθήκες να το κάνουν:
1.Μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που είχε ξεκινήσει το 2008 και είχε προοιωνίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη τις δύσκολες συνθήκες που θα ερχόντουσαν,
2.Μια απίστευτη κρίση χρέους από τη μεριά της Ελλάδας που ήρθε απο το πουθενά
3.Μια βαθύτατη διάβρωση της αξιοπιστίας και της εντιμότητας του πολιτικού προσωπικού της χώρας
4.Ένα βαθύτατο πολιτικό,νοητικό,πολιτιστικό και ηθικό έλλειμα απο τη μεριά των Ελλήνων(αυτό είναι και το χειρότερο ..)
5.Μαζί με την έλλειψη ρεαλιστικής πολιτικής λύσης,
6.Και την απίστευτη τρομο-προπαγάνδα και χειραγώγηση των πολιτών από τα κατά πολλοίς εξαγορασμένα ΜΜΕ.
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στο αναπάντεχο και το απίστευτο:την ανεύ όρων παράδοση της Ελλάδας στα χέρια των εχθρών της χωρίς καν να χρειαστεί να πέσει ούτε μια σφαίρα.
Η τραγωδία είναι ανείπωτη γιατί όχι μόνο θα θιγεί (και ίσως εξαφανιστεί) το κοινωνικό κράτος, αλλά η χώρα θα απολέσει μέρος των εδαφών της ανάλογα με τις ορέξεις των δανειστών και δυναστών της.
Το περίφημο μνημόνιο, ή αλλιώς η δανειακή σύμβαση περιέχει πρωτοφανείς όρους υποτέλειας όπως:
1.Την απαγόρευση προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές δικαστήριο, σε ότι έχει να κάνει το μνημόνιο,
2.Την υποθήκευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας
3.Την δυνατότητα μιας χώρας-δανειστή να εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε μια άλλη χώρα (π.χ. η Γερμανία μπορεί να εκχωρήσει τα δικαιώματα που έχει στα εδάφη μας στην Τουρκία)

Γενικά η σύμβαση δουλείας(και δεν υπερβάλλω σ αυτό )σκοπό έχει να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν νεοφιλελέυθερο παράδεισο ή μάλλον σε μια μεσαιωνική κόλαση. Αυτή η σύμβαση δεν έχει καμία διαφορά απο την κατάληψη της χώρας μας με τα όπλα.Είμαστε υπό κατοχή μόνο που δεν υπάρχουν φαντάροι με όπλα τριγύρω,αν δεν βλέπεις τον εχθρό πως να τον πολεμήσεις ,έτσι δεν είναι;

Ο λαός παθητικοποιείται

Ο λαός έχει την λανθασμένη εντύπωση ότι το χειρότερο θα περάσει και σύντομα θα έρθει η εποχή της ανάπτυξης και της εθνικής ανάτασης όπου όλα θα γίνουν όπως πριν. Επιπλέον η τρομο-προπαγάνδα της χρεοκοπίας απο τα κυρίαρχα ΜΜΕ τον έχει πείσει ότι αυτή είναι η καλύτερη εναλλακτική και ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.Δεν βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί γιατί το θεωρεί ανούσιο και ατελέσφορο, οι συνδικαλιστικές κεφαλές μάλλον απο ίδιον όφελος δεν κινητοποιούν τους εργαζόμενους για να αλλάξουν την κατάσταση. Γενικότερα ο λαός παρατηρεί απο το παράθυρο την καταιγίδα ελπίζοντας να σταματήσει γρήγορα. Μόνο που η σκλάβιά δεν είναι καιρικό φαινόμενο!Αργά η γρήγορα όμως το άδειο στομάχι έχει το δικό του μυαλό.Το σενάριο που βλέπω ως πιθανότερο για τα επόμενα χρόνια είναι ή η σταδιακή εκποίηση των ελληνικών εδαφών ως ότου σταματήσει να υπάρχει η Ελλάδα σαν πολιτική οντότητα ή την μεταβολή του πολιτεύματος της σε απολυταρχικό μόλις εμφανιστεί ο επόμενος σωτήρας. Δεν ξέρω αν θα σωθεί η χώρα ξέρω όμως ότι η νοοτροπία του σωτήρα και η μετάλλαξη του ενεργού πολίτη σε ένα άδειο κέλυφος είναι αυτά που μας οδήγησαν εδώ ευθύς εξαρχής.
Καληνύχτα Κεμάλ,αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...Καληνύχτα...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...