Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ένας χάρτης ...πράσινος 14/11/2010


Εκλογική νίκη του Πα ΣΟΚ σήμερα Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Όπως βλέπετε στον χάρτη οι περισσότερες περιοχές είναι "πράσινες",στην μεγαλύτερη περιφέρεια και δήμο της χώρας εξελέγησαν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ή υποψήφιοι του μνημονίου (ό,τι προτιμάτε). Μόνο στην βορειοδυτική Ελλάδα ,μερικά προπύργια της ΝΔ διατηρούνται ανέπαφα.
Απ ότι φαίνεται η ιδέα του δικομματισμού καλά κρατεί αν παρατηρήσουμε τα αποτελέσματα. Μπορεί βέβαια η αποχή να ήταν σαφώς μεγαλύτερη απο τις προηγούμενες εκλογές αλλά οι κομματικοί στρατοί , πιο συσπειρωμένοι τώρα υπερψήφισαν την πολιτική του ΠΑσοκ . Αν και κανείς (κυβερνητικός ή δημοσιογράφος) δεν κρατάει κρυφή την ατζέντα της κυβέρνησης για την επομένη των εκλογών (περικοπές ,απολύσεις ,φόροι κ.α.) που ενδεχομένως θα κινητοποιούσε τους πολίτες να ψηφίσουν εναντίον των μνημονιακών υποψηφίων , εν τούτοις στεκόμαστε μάρτυρες στον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου. Η αποχή έγινε βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι έχει μια καθαρή τριετία μπροστά του για να μας θυσιάσει κατα πώς νομίζει στον βωμό των διεθνών τοκογλύφων κερδοσκόπων και γενικά των εχθρών μας. Επιπλέον σε κάθε λαϊκή αντίδραση θα χρησιμοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα για να (ξανα) εκβιάσει τους πολίτες και να τους θυμήσει ότι τον υπερψήφισαν! Οι κυβερνήσεις δεν φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις παρά μόνο στον βαθμό που αυτές συμπυκνώνονται πολιτικά στην υποστήριξη κάποιου κόμματος που μπορεί να πάρει την εξουσία (Δελαστίκ).Και μη χειρότερα. Το καλό πάντως είναι ότι απο δώ και πέρα θα αρχίσουν να δρομολογούνται γρήγορα οι εξελίξεις στις οποίες ο λαός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οψόμεθα....

Προσωπικό σχόλιο: Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (ου γαρ οιδασι τι πιουσι) και στους υπόλοιπους που αντιστέκονται (και ευτυχώς είναι πολλοί ) τα θερμά μου συλλαλητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...