Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας-Σαρωτές γυμνού σώματος στα αεροδρόμια

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν η αφορμή για την απαρχή του πολέμου εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας (του αόρατου εχθρού) και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια .Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμη (επιτυχημένη) απόπειρα περιορισμού βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών *. Πρόσφατα τα πράγματα έχουν πάει παραπέρα ,με την τοποθέτηση σαρωτών γυμνού σώματος στα αεροδρόμια (naked body scanners).Οι σαρωτές αυτοί "βλέπουν"κάτω από τα ρούχα και στην οθόνη μπορεί να φανεί οτιδήποτε είναι κρυμμένο κάτω από αυτά. Στο όνομα της "ασφάλειας"εμείς πρέπει να ταπεινωθούμε και κάποιες μεγάλες πολυεθνικές να βγάλουν πολλά δις!!!

Μαρτυρία Αμερικανής επιβάτιδας:


Συνάντησα τον πρώτο σαρωτή σώματος σήμερα πετώντας στην Καλιφόρνια και φυσικά δεν ήθελα να  περάσω απο το μηχάνημα (...) Το είπα στον υπάλληλο και εκείνος ειδοποίησε τους υπόλοιπους υπαλλήλους για την πρόθεσή μου φωνάζοντας:"Εγκαταλείπει!", "Εγκαταλείπει!" (Opt out!) . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό γίνεται για να τραβήξει αρνητικά την προσοχή (ή να ταπεινώσει)  όσους αρνούνται να περάσουν απο το μηχάνημα.(Όσοι αρνούνται να περάσουν από μηχάνημα περνούν από σωματικό έλεγχο) . Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο φώναζε έτσι, αφού στην τελική αυτός ήταν που μου έκανε τον καθιερωμένο σωματικό έλεγχο.


Πηγή

*Κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αυτή η τρομοκρατική επίθεση ήταν πράγματι δουλειά Αράβων τρομοκρατών ή "δουλειά από μέσα". Στο κάτω κάτω ,υπήρξαν αναρίθμητες μαρτυρίες τεχνικών που δήλωσαν οτι η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν στην ουσία ελεγχόμενη κατεδάφιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...