Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΗΠΑ-Ρωσία συμμαχία -"Έχε τον φίλο σου κοντά και τον εχθρό σου κοντύτερα"

Ο χάρτης τώρα περιλαμβάνει ΚΑΙ τη Ρωσία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην φετινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ έσπευσε να δηλώσει την ένταξη της (πλέον καπιταλιστικής) Ρωσίας στο ΝΑΤΟ (του πρώην αντίπαλου δέους και μισητού εχθρού) καθώς και την αποχώρηση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μέχρι το 2014. Μάλλον κατάλαβε ότι "η μοιραία ασθένεια όλων των αυτοκρατοριών είναι η ιμπεριαλιστική τους υπερεπέκταση πέρα απο το σημείο που αντέχει η οικονομική τους βάση" (Παπακωνσταντίνου Π.) και ότι "η Μέση Ανατολή ανέκαθεν υπήρξε 'νεκροταφείο' αυτοκρατοριών"(Παπακωνσταντίνου Π.).
Η παραπάνω κίνηση ίσως αποτελεί μια απόπειρα περικοπής στρατιωτικών δαπανών αφού "για να πεθάνει ένας Αμερικανός στρατιώτης απαιτούνται 50.000 $ ενώ για να ένα Αφγανό αντάρτη απαιτούνται 50.000.000 $".

Όπως δείχνουν τα στοιχεία η Αμερική είναι μερικές ανάσες μακριά απο το μεγάλο κραχ αφού κρατιέται στη ζωή τεχνητά :τυπώνει πληθωριστικό χρήμα στην προσπάθεια να κρατήσει το $ ώς παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, προσπαθεί να συντηρήσει τις μεγάλες (too big to fail) τράπεζες -ζόμπι και να χρηματοδοτήσει θέσεις εργασίας. Αλλά όλα αυτά είναι μια μεγάλη βόμβα που σύντομα θα σκάσει, το ωστικό κύμα της οποίας  θα παρασύρει ολόκληρο τον πλανήτη. Οι πολιτικοί ηγέτες κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο αλλά έτσι και δεν αποφευχθεί, ενδέχεται να ξεσπάσει ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος για να πάρει μπρός η βιομηχανία και να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης ,όπως έγινε  τη δεκαετία του 30 και του 40.Αν όμως αναλογιστούμε, την καταστροφική ισχύ των σημερινών οπλικών συστημάτων πιστεύουμε ότι αυτή η λύση δεν είναι εφικτή γιατί μετά δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να κατοικούν στον πλανήτη! Όταν ρωτήθηκε ο Αϊστάιν Ρ. για το πότε πίστευε ότι θα γινόταν ο 3ος παγκόσμιος απάντησε :"Δεν ξέρω πότε θα γίνει ο 3ος παγκόσμιος αλλά ξέρω ότι ο 4ος θα γίνει με πέτρες και ξύλα."Δηλαδή θα είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή που θα προκαλέσει ώστε θα επιστρέψουμε στη βαρβαρότητα. Συνεπώς καταλήγουμε ότι προς το παρόν ,θα συνεχιστεί αυτό που γίνεται τώρα: η αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου προς τα πάνω , η επιβολή της παγκοσμιοποίησης στα έθνη , η κεντρικοποίηση και αποκρατικοποίηση της εξουσίας .Ώσπου φυσικά να δημιουργηθούν παγκοσμίως επαναστατικά κινήματα που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας ,όπως συνέβη στα τέλη του 18 και τις αρχές του 19ου αιώνα. Ελπίζουμε.

ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ


Πληθωριστικό χρήμα


Φασισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...