Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η Πορτογαλία είναι η επόμενη

Το ευρωπαϊκό ντόμινο καταρρέει με εκπληκτική ταχύτητα.Μετά απο την Ελλάδα και την Ιρλανδία η επόμενη που θα μπεί στο γύψο είναι η Πορτογαλία.
 Ειδικότερα τα CDS των 5ετών πορτογαλικών ομολόγων διευρύνονται κατά 21 μονάδες στις 510 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της Markit. Αντίστοιχα τα CDS των ισπανικών ομολόγων διευρύνονται στις 312 μονάδες βάσης, ενώ τα ιρλανδικά κατά 16 μονάδες στις 595 μονάδες βάσης.
Συνεχίζονται οι πιέσεις και στα ομόλογα του περιφερειακού Νότου με την Ισπανία να ηγείται αυτών καθώς η υποβάθμιση της Ιρλανδίας κλιμακώνει τις ανησυχίες. Τα πορτογαλικά ομόλογα υποχωρούν καθώς εκτυλίσσεται η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στη χώρα εδώ και 22 χρόνια. 



ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ερχεται η σειρά της Πορτογαλίας
Η καθυπόταξη της Ιρλανδίας και η υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου ανοίγει τον δρόμο για τη στοχοποίηση πλέον της Πορτογαλίας ως του επόμενου κράτους - θύματος που θα απολέσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία του για να μεταφερθεί και αυτή η χώρα στο «δημοσιονομικό Νταχάου» του «πακέτου σωτηρίας» της ΕΕ και του ΔΝΤ, που έστησαν οι Γερμανοί. Οι πάντες πλέον θεωρούν αναπότρεπτη την εξέλιξη αυτή αναφορικά με την Πορτογαλία, την οποία έχουν ήδη ξεγράψει πριν καλά καλά χυθεί το αίμα της Ιρλανδίας στον βωμό του ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα πλέον θεωρείται αν θα γονατίσει αμέσως μετά και η Ισπανία - κάτι που θα σήμαινε το τέλος του σημερινού ευρώ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Γερμανία θέλει να επισπεύσει τα πράγματα:
Σύμφωνα με εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο του Βερολίνου, που διέρρευσε στο πρακτορείο Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ θα προτείνει να εκδίδονται με «ρήτρα χρεοκοπίας» όλα τα ομόλογα κρατών της Ευρωζώνης όχι μετά τον Ιούνιο του 2013, αλλά ήδη από το 2011. Με τον τρόπο αυτό, θα έχει διατεθεί στις αγορές ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ένας σημαντικός όγκος κρατικών τίτλων, η αξία των οποίων θα μπορεί να «κουρευτεί» σε περίπτωση ελεγχόμενης χρεοκοπίας μιας χώρας.
Αυτό εκ των πραγμάτων θα μετατρέψει την περιφέρεια της Ευρωζώνης σε οικονομική ζώνη των… ζόμπι, που θα παραμένουν μεν στο ευρώ, αλλά θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, με τεράστιες εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας και με συνεχή ανάγκη χρηματοδοτικής στήριξης για να αποφύγουν τη χρεοκοπία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...