Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το νέο κόμμα της Ντορά(κιουλα)ς με τα παλιά υλικά (κατεδαφίσεων)

 Η Κυριακή 21/11/2010 θα είναι η μέρα που θα θυμάστε για την υπόλοιπη ζωή σας!Η Ντόρα δημιούργησε το κόμμα της!Νέο κομμα απο παλια στελέχη!

Εντάξει, ας επιστρέψουμε λίγο στην πραγματικότητα και ας δούμε τα γεγονότα ως έχουν.
 Τον Οκτώβριο του 2009 η ΝΔ συντρίβεται απο ΠΑΣΟΚ με 10 ποσοστιαίες  μονάδες .
Τον επόμενο χρόνο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού ο κ.Σαμαράς νικά με διαφορά την κ.Μπακογιάννη.
Η κ.Μπακογιάννη μην έχοντας ουσιαστικό ρόλο στην ΝΔ αποφασίζει να ψηφίσει υπέρ του μνημονίου αντίθετα στην επίσημη κομματική γραμμή αναγκάζοντας έτσι τον νέο αρχηγό την ΝΔ κ.Σαμαρά (να την αποπέμψει) με συνοπτικές διαδικασίες .Ακολουθούν μερικές ακόμα διαγραφές στελεχών της ΝΔ και η ανακοίνωση της κ.Μπακογιάννη για την ίδρυση ενός δημοκρατικού φόρουμ.Όλα πλέον φωνάζουν ότι οτι το ένα νέο κόμμα μαγειρεύεται στο παρασκήνιο.Η Ντόρα περιμένει το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών( όπου το τέστ ντράιβ των δικών της υποψηφίων πήγε αρκούντως καλά )για να ανακοινώσει επίσημα την δημιουργία του νέου της κόμματος.

Εν κατακλείδι η κ.Μπακογιάννη δεν μπορεί να αρκεστεί στον ρόλο του κομπάρσου και αναζητεί αυτόν του πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Ο σκοπός

Όπως έδειξαν τα αποτέλεσματα των πρόσφατων εκλογών, τα 2 μεγάλα κόμματα έχασαν 2 εκ. ψηφοφόρους. Αν το ΠΑΣΟΚ προκύρρητε τώρα πρόωρες εκλογές ,θα ήταν σαφώς  αποδυναμωμένο και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μαγειρεύονται λοιπόν σχήματα συνεργασίας ,άλλωστε η ίδια η κ.Μπακογιάννη έχει δήλωσει δημοσίως ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση.Η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς απο τον κ.Κουβέλη και το γουργούρισμα του ΛΑΟΣ στα πόδια του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία γεγονότα.Συνεπώς αναμένουμε την επισημοποίηση της συνεργασίας των τριών αυτών κομμάτων ,που οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πόσο διαφορετικές ρίζες και κατευθύνσεις έχουν αυτά το κόμματα  και πόσο αποτρόπαιο θα είναι να μοιραστούν την ίδια κομματική ομπρέλα. Αλλά μπρός στην εξουσία τι είναι η ιδεολογία; Προσχημα. Εδώ, οι υποτιθέμενοι σοσιαλιστές έχουν μετατραπεί (πανευρωπαϊκά) σε οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού και του ανόθευτου καπιταλισμού.

Στους καιρούς που διανύουμε κάθε πρόβλεψη είναι επισφαλής καθώς το (εγχώριο και παγκόσμιο ) οικονομικό και πολιτικό  περιβάλλον είναι ρευστό και απρόβλεπτο. Όσο για το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας υπάρχουν πολλοί μπαλαντέρ που μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατα πολλοίς προκαθορισμένη πορεία μας (αυτή του αφανισμού) ,όπως: το νέο κόμμα του Μίκη Θοδωράκη που πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη λαϊκή απήχηση, η κλιμακούμενη λαϊκή οργή που κανείς δεν γνωρίζει πότε ,που και πώς θα διοχευτεί ,τον τρόπο που η Αριστερά θα επεξεργαστεί τον αναβαθμισμένο ρόλο της,την άνοδο που θα έχουν οι ακροδεξιές πολιτικές στο μέλλον (π.χ. Χρυσή Αυγή)  τα σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων για μας και οι μεταξύ τους σχέσεις και φυσικα οι αρπακτικές διαθέσεις των γειτόνων μας (συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ,Μακεδονία).
Για το μόνο που είμαστε σίγουροι είναι ότι θα δούμε πολλές και μεγάλες αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...