Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το δολάριο στον κάδο

Μεντβέντεφ (δεξιά) - Τζιαµπάο (αριστερά).  Ο ρώσος πρόεδρος  υποδέχεται τον κινέζο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Γκόρκι
ΜΕ ΕΝΑ πακέτο συµφωνιώναξίας 8,5δισ. δολαρίων ολοκλήρωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαµπάο το επιχειρηµατικό ταξίδι του στη Ρωσία. Χθες ο ρώσος πρόεδρος Ντµίτρι Μεντβέντεφ υποδέχθηκε τον υψηλό προσκεκληµένο του στην προεδρική κατοικία στο Γκόρκι, λίγα χιλιόµετρα έξω από τη Μόσχα. 

Στις συνοµιλίες των δύο ηγετών κυριάρχησε η ικανοποίηση για τις 19 συµφωνίες πουυπέγραψαν οι δυο πλευρές κατά τη διήµερη επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στη Ρωσία. Το µεγαλύτερο µέρος του πακέτου συµφωνήθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του κινέζου πρωθυπουργού µε τον ρώσο οµόλογό του Βλαντίµιρ Πούτιν. Οι δύο πρωθυπουργοί συµφώνησαν ότι οι διµερείς εµπορικές σχέσεις βρίσκονται σε φάση σηµαντικής ανάπτυξης. Οι δύο πλευρές πάντως δεν αναµένεται να έχουν φτάσει σε συµφωνία πριν από τα µέσα του 2011 για την τιµή πώλησης του ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα. Για το θέµα αυτό Ουέν και Πούτιν είχαν συνοµιλίες στην Αγία Πετρούπολη, χωρίς όµως να υπάρξει σύµπτωση απόψεων. Η Ρωσία επιµένει ότι η Κίνα πρέπει να πληρώνει στις τιµές που αγοράζουν οι Ευρωπαίοι, ενώ το Πεκίνο επιµένει να ζητά έκπτωση. Η οικονοµική διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι της τάξης των 100 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά µέτρα. Ωστόσο Πούτιν και Γουέν συµφώνησαν να ενισχυθεί η χρήση των νοµισµάτων των δύο χωρών. «Εως σήµερα πληρώναµε ο ένας τον άλλον κυρίως µε δολάρια. Τώρα αρχίζει το εµπόριο στην Κίνα µε ρούβλι. Από τον ∆εκέµβριο οι εµπορικές συναλλαγές στη Μόσχα θα γίνονται µε γιούαν», δήλωσε ο Πούτιν χαιρετίζοντας τη συµφωνία. 

Για τις τίγρεις


Η χθεσινή, δεύτερη ηµέρα της επίσκεψης Ουέν στη Ρωσία συνέπεσε µε την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στην Αγία Πετρούπολη για τη διάσωση της τίγρεως, που απειλείται µε εξαφάνιση.Το «παρών» στη Σύνοδο έδωσε χθες ο Βλαντίµιρ Πούτιν, ο οποίος δεν παραλείπει να εκδηλώνει ποικιλοτρόπως τα φιλοζωικά του αισθήµατα. Την ώρα που ο Μεντβέντεφ υποδεχόταν τον Ουέν στην προεδρική κατοικία στο Γκόρκι, ο Πούτιν εξασφάλιζε τη θερµή υποστήριξη των εκπροσώπων 13χωρών για την επιχείρηση σωτηρίας του άγριου ζώου και ένα εκατοµµύριο δολάρια από τον σταρ του Χόλιγουντ Λεονάρντο ντι Κάπριο. Ο Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δωρεά και χαρακτήρισε τον αµερικανό ηθοποιό «πραγµατικό άνδρα». 



Πηγή
Η κίνηση αυτή προχωράει τον νομισματικό πόλεμο που μαίνεται τώρα ένα επίπεδο παρακάτω. Αν συνεχιστεί η επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης ,έπειτα θα υπάρξει άνοδος των απολυταρχικών καθεστώτων ανά τον κόσμο και έπειτα αναπόφευκτα θα έρθει ο 3ος παγκόσμιος. Ακριβώς όπως συνέβη στις δεκαετίες του 30 και του 40. Προσωπικά πιστεύω οτι βρισκομαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο Θεός ας μας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...