Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αυστριακοί και Γερμανοί απειλούν:''Αν δεν φύγουν δημόσιοι υπάλληλοι ,λεφτά δεν έχει''

Νέο εκβιαστικό δίλημμα θέτουν οι Αυστρία και Γερμανία στο προσκήνιο:Αν οι κυβέρνηση δεν "παρουσιάσει ένα πρόγραμμα απολύσεων πρωτοφανούς έκτασης για τα ελληνικά δεδομένα"(sofokleous10.gr) ο κ.Σόιμπλε υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας απειλεί ότι "η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος" δηλαδή κόβεται η αλληλεγγύη ομού με τα δις του πακέτου ...
Φυσικά όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας καλοστημένης παράστασης που σκοπό έχει να πείσει τον (ως πότε πια) ανυποψίαστο λαό για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Και μόνo αν θυμηθούμε ότι τα χρήματα του δήθεν "πακέτου διάσωσης" θα διασώσουν αποκλειστικά τις επενδύσεις των γαλλο-γερμανικών τραπεζών (και θα αφήσουν καμένο χαρτί την ελληνική οικονομία)το όλο επιχείρημα περί άρνησης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην Ελλάδα καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.Δηλαδή είναι σαν να μας λένε ότι...δεν θα σώσουν τον εαυτό τους!
Εν τω μεταξύ ο εμπαιγμός και το θράσος του όλου συστήματος δεν γνωρίζει όρια: συνεχώς δίνονται προεκλογικού τύπου υποσχέσεις που αναιρούνται την επόμενη, το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα έχουν γίνει γιο-γιο και ανεβοκατεβαίνουν κατά βούληση και οι προπαγανδιστικές δηλώσεις δεν έχουν τέλος.
Τώρα πια όλοι ψιθυρίζουν ότι το μνημόνιο θα παραταθεί όχι για 3 αλλά για 10 χρόνια.Μέχρι που πια δεν θα έχει μείνει ούτε φράχτης δημόσιας περιουσίας για απούλητος,οι μισοί Έλληνες θα έχουν μεταναστεύσει και οι υπόλοιποι που θα μείνουν, θα ζούν σε τρομακτική εξαθλίωση. Επιπροσθέτως γινόμαστε ολοένα και πιο σίγουροι για σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης χωρών της ΕΕ, αν θυμηθούμε την πρόσφατη αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβώνας ,σύμφωνα με την οποία, όποια χώρα είναι δημοσιονομικά "άτακτη" θα τιμωρείται:

- Η χώρα που θα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης θα αναλαμβάνει την υποχρέωση εφαρμογής συμφωνημένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής για την περίοδο που θα στηρίζεται από τα άλλα κράτη μέλη, γι’ αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα έχει τυπικά δικαίωμα ψήφου, αφού η εφαρμογή του προγράμματος θα αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση.
- Η συμφωνία χρηματοδότησης θα συνοδεύεται και από την αναδιάρθρωση του χρέους («ελεγχόμενη χρεοκοπία»), με «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών (οι οποίοι δεδομένου των  κερδών τους δεν έχουν τίποτα να χάσουν) από τον ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό που προσδιορίζεται με βάση σχετική πρόταση της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Οι Γερμανοί θέλουν οπωσδήποτε να επικυρωθεί αυτή η διαδικασία με μια αναθεώρηση της Συνθήκης, καθώς υπάρχει φόβος ότι σε αντίθετη περίπτωση οι πιστωτές από τον ιδιωτικό τομέα θα αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του «κουρέματος».

Εν κατακλείδι ο κλοιός σφίγγει όχι μόνο γύρω απο την Ελλάδα , αλλά απο ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα οδηγείται δεμένη χειροπόδαρα στην καταστροφή.
 Η δημοπρασία ήδη ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...