Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η επιμήκυνση του μηχανισμού (χρεοκοπίας) για την Ελλάδα

Σε όλα τα παράθυρα και παντζούρια των δελτίων ειδήσεων εκφράζονται πανηγυρισμοί για την επιμήκυνση της δανειοδότησης μέχρι το 2021 (και βλέπουμε),η οποία και παρουσιάζεται σαν διπλωματική νίκη και αποτέλεσμα πολιτικών συγκυριών. Με το πρόσχημα δηλαδή ότι το μνημόνιο της Ιρλανδίας θα είναι 7ετές έτσι και εμείς έχουμε την "ευκαιρία" να επεκτείνουμε το δικό μας πρόγραμμα ούτως ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει τις "διαρθρωτικές αλλαγές" -ή αλλιώς την απομύζηση των Ελλήνων όπως τη λέμε εμείς-σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Αλλά ως συνήθως η αλήθεια είναι άλλη.Η επιμήκυνση έγινε γιατί:
1. Μέχρι το 2014 το χρέος θα ανέρχοταν στα 500 περίπου δις και το χρέος στο 150% του ΑΕΠ. Δηλαδή αν μετά το πέρας του μνημονίου η Ελλάδα έβγαινε στις αγορές δεν θα της δάνειζαν ούτε στραγάλια και θα χρεοκοπούσε.

2. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι άλλαξε η τύχη των Ελλήνων ,αφού μια δεύτερη δανειοδότηση ,-πέρα απο αυτή των 110 δις- είναι βέβαιη ,αφού όπως είπαμε ,το 2014 το χρέος θα ανέρχεται στο 150 % του ΑΕΠ .Αυτό φυσικά σημαίνει ένα δεύτερο και ίσως ένα τρίτο μνημόνιο που θα ρίξει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε τριτοκοσμικά μεγέθη .

Απ'ότι φαίνεται ακολουθούμε κατα γράμμα την γερμανική συνταγή υποτέλειας των περιφερειών του Νότου ,κατά την οποία η ευρωπαϊκή περιφέρεια θα μετατραπεί σε μια ζώνη φτηνού και πλήρως ελεγχόμενου εργατικού δυναμικού. Η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα θα απωλέσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας ,όλη τη δημόσια περιουσία της, ο ορυκτός της πλούτος θα κλαπεί εν ονόματι των χρεών της, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες θα ζουν σε τρομακτική ανέχεια, και η ίδια θα είναι έρμαιο έναντι στις αρπακτικές διαθέσεις των γειτόνων της.

Οι περίφημες αγορές εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους ,που είναι η αποστράγγιση της σύγχρονης Δύσης απο κάθε τι πολύτιμο:

Περαιτέρω, τα τοκογλυφικά επιτόκια των δεκαετών ομολόγων στην Ισπανία έχουν αναρριχηθεί στο 5,24%, στην Πορτογαλία στο 6,85%, στην Ιρλανδία στο 8,77% και στην Ελλάδα στο 11,63%. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η υπερχρεωμένη Μ. Βρετανία (συνολικό χρέος πάνω από το 500% του ΑΕΠ), το Βέλγιο (δημόσιο χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ, προβλήματα διακυβέρνησης) η Ιταλία (δημόσιο χρέος 118%) και η Γαλλία (ασθενική ανάπτυξη, μειωμένη ανταγωνιστικότητα, έλλειμμα άνω του 8%). Αργά ή γρήγορα λοιπόν, η κρίση χρέους θα παρασύρει τόσο τη Γερμανία, όσο και τις Η.Π.Α., αφού το θηρίο (κερδοσκοπικά κεφάλαια – αγορές), έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τη «δύση», απομυζώντας όσο πιο πολλά κέρδη μπορεί – χωρίς να υπολογίζει την καταστροφή και το χάος που θα αφήσει πίσω τουΒιλιαρδος

Βλέπουμε λοιπόν ότι το επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας θα μετατοπιστεί απο της Δύση στην Ανατολή που γνωρίζει μεγάλη οικονομική ανάπτυξη πολλές επενδύσεις και οι πολίτες τους βιώνουν μια δειλή αύξηση του βιοτικού τους επιπέδου(15 % αύξηση των μισθών στην Κίνα).Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ανατολή θα μετατραπεί σε εργατικό Ελ Ντοράντο, αφού το Κεφάλαιο δεν έχει ούτε πρόκειται να αποκτήσει αλληλέγγυες διαθέσεις.

Η εντεινόμενη επίθεση των αγορών στην Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα:

Ισχυριζόμενοι λοιπόν ότι το ευρώ δεν θα επιβιώσει, δεν δραματοποιούμε σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση. Η τελική, αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και η ΕΕ απειλείται να βυθιστεί στη δίνη του χρέους, εάν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα άμυνας απέναντι στο κτήνος των «αγορών». Αρκεί να δει κανείς δύο-τρείς κινήσεις «μπροστά» στην παρτίδα, για να καταλάβει ότι το «παιχνίδι», το σκάκι με το διάβολο δηλαδή, πλησιάζει στο τέλος του.Βιλιαρδος

Αφού λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι εθνικές κυβερνήσεις ,η μία μετά την άλλη συνθηκολογούν με το τέρας του καπιταλισμού και με τον διάβολο του παγκόσμιου κεφαλαίου, δεχόμενες την βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών τους  μια λύση απομένει πλέον  :το βίαιο κοινωνικό ξέσπαμα που σαν χείμμαρος θα συμπαρασύρει όλα τα κακώς κείμενα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και θα οδηγήσει αναπόφευκτα  στην άνοδο (δυστυχώς) απολυταρχικών καθεστώτων ανα τον κόσμο. Κακώς δεν μαθαίνουμε αυτά που μας διδάσκει η Ιστορία.



Επίλογος

Εξέγερση στις οθόνες σας. Προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...