Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η τεχνική του διαίρει και βασίλευε και του εκφασισμού της κοινωνίας

Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις λέει μια παροιμία που δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινή .Η κυβέρνηση στον αγώνα εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών της εφαρμόζει κατά κόρον  τις τεχνικές διχοτόμησης του πλήθους. Πιο συγκεκριμένα απομονώνει κοινωνικά και πολιτικά την κοινωνική ομάδα που θα δεχτεί το πλήγμα, την παρουσιάζει ως μια κακοφορμισμένη πληγή που πρέπει να καθαριστεί και την οδυνηρή επέμβαση θα αναλάβει το αδιάφθορο και έμπειρο χειρουργικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πρόσφατα είδαμε την τεχνική αυτή να εφαρμόζεται στο άνοιγμα του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων. Η (λογική) αντίσταση που έφεραν αυτοί οι άνθρωποι δαιμονοποιήθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και η απεργία τους στιγματίστηκε ως η πηγή πολλών δεινών όπως της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας και λουκέτων των επιχειρήσεων. Κάπως έτσι κατάφεραν να στρέψουν ολόκληρη την κοινωνία εναντίον τους. Εδώ ξεδιπλώνεται μία ενδιαφέρουσα δυναμική κοινωνίας-κράτους : η κοινωνία παιδί ζητά από το κράτος -πατέρα την τιμωρία του μικρού άτακτου αδερφού-κοινωνικής ομάδας .Το πείραμα αυτό δοκιμάστηκε με επιτυχία και με άλλες κοινωνικές ομάδες ,όπως τους ναυτεργάτες,γιατρούς ,δικηγόρους ,βουλευτές κ.α. αλλά το αποκορύφωμα θα είναι η εφαρμογή του "πειράματος" στους δημοσίους υπαλλήλους.





Κατά τις δηλώσεις του κ.Σαχινίδη "έρχεται περιορισμός του σημερινού υπερτροφικού και μίζερου " δημόσιου τομέα " και "δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για επιβολή νέων φόρων, ή "ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον το δημόσιο " επιπλέον "ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός μίζερος ,δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και, το κυριότερο δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για να τον συντηρούμε " και συμπληρώνει για να εγείρει τον φθόνο "υπάρχουν ΔΕΚΟ στις οποίες οι αμοιβές είναι κατα 44 % υψηλότερες απο αυτές στο δημόσιο τομέα και κατά 100 % υψηλότερες απ'ότι στον δημόσιο τομέα" επιπλέον "οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ έχουν φτάσει σε σημείο να επιβαρύνουν κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά 2 δις $" και τέλος για να μας προετοιμάσει "η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι κατοστάρι -πήραμε μέτρα και τελειώσαμε φέτος- είναι μαραθώνιος". Από τις παραπάνω δηλώσεις είναι εμφανές ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να καταδικάσει το ζημιογόνο και κακό Δημόσιο που δεν διευκολύνει το έργο της εθνοσωτήριας και πατριωτικής κυβέρνησης!

Ενα ακόμη αρρωστημένο κόλπο είναι αυτό του εκφασισμού στο οποίο βάζουν το όπλο στο χέρι μας και μας διατάζουν να πυροβολήσουμε .Πριν μερικούς μήνες έκανε την εμφάνισή του ένα σάιτ καταγγελίας φορολογικών ατασθαλιών στο οποίο πολίτες μπορούσαν να καταγγείλουν συμπολίτες τους .Το σαιτ δέχθηκε αβασάνιστα 8.000 καταγγελίες. Απ' ότι φαίνεται η σκιές της χούντας πλανώνται ακόμα πάνω απο τα κεφάλια μας.



Επιπλέον είναι τόσο τραγική η φίμωση που προωθείται ώστε στο μέλλον όποιος τολμά να εκφέρει αντίθετη άποψη, ή να διαμαρτυρηθεί θα ονομάζεται εξτρεμιστής ,ακραίος και δούλος μικροκομματικών συμφερόντων (το τελευταίο έχει πέραση τώρα τελευταία).



«Όταν ήρθαν [οι Ναζί] να πάρουν τους Τσιγγάνους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...