Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks για τα Σκόπια-Ελλάδα.Λόγια γάλλου διπλωματικού συμβούλου


Elysee Diplomatic Advisors
Jean-David Levitte

¶5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek
government would be "more solid" and allow greater
flexibility for progress in the Greek-Macedonian name
dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid
Conservative government or a Socialist government would be a
stronger, more flexible partner in the negotiations. He
expressed hope that if the international community could
convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and
get Greece to abandon the necessity of changing passports,
then progress could be made.
Μετάφραση αποσπάσματος:

Ο κ.Λιβέτ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μια νέα ελληνική κυβέρνηση θα ήταν πιο στέρεα και θα έδειχνε περισσότερη ευελιξία στο Ελληνο-Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος. Ο Α.Γκόρντον συμφώνησε ότι είτε μια πιο στέρεη συντηρητική κυβέρνηση ,είτε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν πιο δυνατός και πιο ευέλικτος συνομιλήτής στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων. Εξέφρασε την ελπίδα ότι  αν η παγκόσμια κοινότητα έπειθε την Μακεδονία να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και την ελληνική πλευρά να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα χρήσης διαβατηρίων (για τις μετακινήσεις στην Φυρομ)θα μπορούσε να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος.

Ποιές κυβερνήσεις εννοεί ο Σύμβουλος ;Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μεγάλο σκάνδαλο

Εκατομμύρια αμερικανικά απόρρητα έγγραφα τα οποία το WikiLeaks φέρνει στο «φως» αφορούν «όλα τα μεγάλα διεθνή ζητήματα» δήλωσε ο ιδρυτής του ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιορδανία. «Τα έγγραφα που θα δημοσιεύσουμε αφορούν όλα τα μεγάλα ζητήματα στις χώρες όλου του κόσμου» απάντησε ο ιδρυτής του Wikileaks στους δημοσιογράφους.

Η Κίνα πίσω από την πειρατεία της google
Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκάλυφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται «κινεζική πηγή» σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία του Google, γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.
«Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ιντερνετ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση», σύμφωνα με το Wikileaks, όπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης». Οι κινεζικές υπηρεσίες εισέβαλαν σε δίκτυα πληροφόρησης των ΗΠΑ και συμμάχων τους΄, προσθέτει η εφημερίδα. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τους διπλωμάτες τους να παίζουν τον ρόλο των κατασκόπων, αποκτώντας για παράδειγμα τους αριθμούς πιστωτικών καρτών ξένων αξιωματούχων, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το WikiLeaks.

Ως ενδεκάτη σεπτεμβρίου της διπλωματίας χαρακτηρίζεται η διαρροή των εγγράφων απο το δίκτυο RT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...