Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Οσάμα νεκρός,και τώρα τι;


Η είδηση της χρονιάς, η δολοφονία του Οσάμα Μπίν Λάντεν (είτε ήταν όντως αυτός ή όχι ) κρύβει πολλά ερωτηματικά. Η CIA πιθανόν γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια το κρυσφύγετο του κατασκευασμένου τρομοκράτη, γιατί λοιπόν επέλεξε να τον δολοφονήσει τώρα; Αυτή η κίνηση που εντάσσεται στις κινήσεις της παγκόσμιας σκακιέρας; Μήπως προετοιμάζεται κάποιου είδους συμπλοκή με το Πακιστάν (που βρίσκεται στην σφαίρα επιρροής της Κίνας) ; Ή μήπως όλο αυτό γίνεται για να δικαιολογήσουν μια τρομοκρατική επίθεση βεληνεκούς  9/11 ; Ή για λόγους πολιτικού γοήτρου; Ότι και να συμβαίνει πάντως ξέρουμε εδώ και χρόνια ποιός είναι ο απώτερος στόχος: η εγκαθιδρυση μιας απολυταρχικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Απλά τώρα παρακολουθούμε τα βήματα που μας οδηγούν εκεί.


Τελικά χθες, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, το Πακιστάν καταδίκασε την αμερικανική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στο έδαφός της για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ η Ουάσινγκτον ομολόγησε ότι κράτησε τον σύμμαχό της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο περιθώριο της επιχείρησης, φοβούμενη μήπως ειδοποιηθεί ο στόχος της επιχείρησης.

"Το Πακιστάν εκφράζει την έντονη ανησυχία και τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση έφερε εις πέρας αυτήν την επιχείρηση χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει ούτε να ζητήσει την άδεια της πακιστανικής κυβέρνησης", σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.

Τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες δεν πρέπει να γίνουν κανόνας και αυτό ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με κύκλους της πακιστανικής διπλωματίας.

Τέτοιες επιδρομές "τορπιλίζουν τη συνεργασία και ορισμένες φορές συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια. Η εξόντωση του ηγέτη της αλ Κάιντα θέτει σε δοκιμασία τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Πακιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενημέρωσαν το Πακιστάν για την επιχείρηση εναντίον του Μπιν Λάντεν, διότι η χώρα αυτή Θα μπορούσε να ειδοποιήσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα ότι επίκειται η επιδρομή, δήλωσε ο επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME.

 Το Πακιστάν κατηγορείται για διπλό παιγνίδι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα εντοπίσθηκε τελικά έπειτα από παρακολούθηση μηνών στο Αμποταμπάντ, σε απόσταση μόλις 80 χιλιομέτρων από το Ισλαμαμπάντ.
Πηγή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...