Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προσοχή στις "στημένες επαναστάσεις"

Όσο όμορφα και αν είναι τα επαναστατικά όνειρα και όσο μεθυστική είναι η αίσθηση του ανήκεις στον όχλο, άλλο τόσο επικίνδυνα είναι τα παραπάνω, αν δεν έχουμε ξεκάθαρες κατευθύνσεις και προοπτική. Αναφερόμαστε φυσικά στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων σε όλη τη χώρα.
Και μόνο το γεγονός ότι τα ΜΜΕ (που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκάστοτε οικονομικής και πολιτικής ελίτ) αγκάλιασαν αυτήν την συλλογική δράση, πρέπει να μας βάζει σε υποψίες. Οι κουκουλοφόροι και τα ΜΑΤ δεν δημιούργησαν επεισόδια ούτε για πλάκα. Επίσης μάθαμε απο μπλόκ ότι οι Ισπανοί ποτέ δεν ανάρτησαν το πανό με σύνθημα "Ησυχία μην ξυπνήσετε τους Έλληνες".
Μήπως αυτή η κίνηση έχει δημιουργηθεί για να προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες; Όπως έγινε στο παρελθόν με άλλες χώρες;(πχ Αίγυπτος)
Με βάση αυτά που λέγονται στις ειδήσεις συμπαιρένουμε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να προκυρήξει πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα . Μας έχουν αποδείξει πολλές φορές άλλωστε, ότι μπορούν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι οι αποφάσεις τους ήταν δική μας ιδέα. Αλλά απο την άλλη μπορεί αυτές οι συγκεντρώσεις να είναι "ακίνδυνες" για το κατεστημένο, γιατί δεν έχουν σαφή πολιτική κατεύθυνση.
Η αντίδραση είναι κάτι το υγιές και το ζητούμενο. Αλλά πριν κατεβούμε στην πλατεία ας σκεφτούμε τί στ' αλήθεια γυρεύουμε εκεί.
Ας μην γίνουμε αυτό μας θεωρούν οι εξουσίες: ηλίθια ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...