Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ρατσιστικό παραλήρημα

Με αφορμή την δολοφονία του 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας πλήθη νεοναζιστικών ομάδων (που ούτε οι ίδοι καταλαβαίνουν ότι χειραγωγούνται) περιδιαβαίνουν τα βράδια τους δρόμους της Αθήνας γυρέυοντας να σκοτώσουν όποιον "μοιάζει" ξένος. Πρόκειται για  κτηνωδία και έναν τραγικό παραλογισμό. Να δολοφονούνται αθώωοι άνθρωποι λόγω της εμφανισής τους και μόνο. Τα ΜΜΕ φυσικά σιγοντάρουν το γεγονός με το να προβάλλουν συνεχώς αυτές τις σκηνές με συχνότητα σαπουνόπερας. Τα περιστατικά αυτά έχουν προφανή πολιτική στήριξη γιατί τίποτα απο αυτά δεν θα είχε συμβεί ευθύς εξαρχής. Αν εξετάσουμε τί συμβαίνει με το θέμα των μεταναστάτων βλέπουμε σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες: Τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες αφήνουν ομάδες λαθρομεταναστών, να περνούν "κάτω απο τη μύτη τους" και  να εγκαθίστανται στο εσωτερικό της χώρας, αρνούμενοι να υιοθετήσουν μια αξιοπρεπή μεταναστευτική πολιτική και έτσι εντέχνως ενισχύουν την ακροδεξιά, αφού εγείρονται τα αντανακλαστικά της ξενοφοβίας.

 Ο συνδυασμός της ανήμπορης οργής εκατομμυρίων ανθρώπων με την ευρύτατη κοινωνική αποδοχή της βίας δεν θα ανησυχεί τις κυβερνήσεις. Αυτές θα μπορούν με πολύ μεγαλύτερη άνεση από σήμερα να εφαρμόζουν όσο αντιλαϊκές πολιτικές θέλουν επί ενός «ευνουχισμένου» λαού. Η κοινωνία μας όμως θα μετατραπεί σε ζούγκλα βίας, η οποία θα ξεπηδάει από όλους τους πόρους του σώματός της. Την αντιπαράθεση με το κράτος που δεν θα την αποτολμά κανείς, θα την υποκαθιστά με επιθετικότητα και βία εναντίον συνανθρώπων του.
 Οι χούλιγκαν θα σφάζονται καθημερινά μεταξύ τους, οι εγκληματίες θα σκοτώνουν για δέκα ευρώ, οι λαϊκοί άνθρωποι θα κυνηγούν να σφάξουν μετανάστες. Ολα αυτά τα βλέπουμε ήδη στην Αθήνα να μετατρέπονται ραγδαία σε καθημερινή πραγματικότητα. Σε λίγο αυτά και μόνο αυτά θα κυριαρχούν - όχι ως αναπότρεπτη αναγκαιότητα, αλλά ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται. Οταν ένας λαός μετατρέπεται σε «σκουπίδι», μετατρέπονται σε σκουπίδι και η ανθρώπινη ζωή και όλες οι αξίες...Πηγή

Ένας λόγος που γίνεται αυτό είναι, για να διοχετεύτεί η οργή του απλού κοσμάκη προς τα κάτω (τί ειρωνεία! σε περιόδους παχιών αγελάδων οι μετανάστες δεν ενοχλούν!) και όχι στους πραγματικούς υπεύθυνους της οικονομικής κατρακύλας της  χώρας (μεγαλοαστική τάξη, πολιτικό προσωπικό).  Φυσικά  αυτό έχει αποτέλεσμα κάθε φορά, γιατί τα ανθρώπινα πλήθη έχουν πλήρως ελεγχόμενη και προβλέψιμη συμπεριφορά, όπως ακριβώς τα κοπάδια προβάτων. Με συγκεκριμένα ερεθίσματα και προστάγματα μπορούν να ακολουθήσουν την επιθυμητή κατεύθυνση. Και όποιος έχει αμφιβολία ας μελετήσει τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτό είναι γνωστό σε διάφορους σπεσιαλίστες αυτής της 'επιστήμης' που με αυτόν τον τρόπο κυβερνούν ηπείρους ολόκληρους . Για αυτούς οι άνθρωποι είναι μέσα για απώτερους σκοπούς και διαχειρίσιμα πιόνια. Αν προσέξετε, η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν είναι μόνο ελληνικό γνώρισμα αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Το σύνθημα 'Έξω οι ξένοι' έχει μεγάλη περαση και σε χώρες όπως η Ρωσία, η Φιλανδία και η Ελβετία.
Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι τυχαία, ούτε είναι αποτέλεσμα ατυχών περιστάσεων. Επιχειρείται αναβίωση του φασισμού/ ναζισμού -ακόμα και τοπικοί πόλεμοι- και δεν είναι διόλου απίθανο να βιώσουμε κτηνωδίες που θυμίζουν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσο για την Ελλάδα υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα, απο εθνικοσοσιαλιστικές ηγεσίες μέχρι ενας νέος εμφύλιος.
Το δόκανο έχει στηθεί και περιμένει. Θα πέσουμε μέσα; Το πιθανότερο.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...