Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Είναι επικίνδυνα τα περιττά υπερηχογραφήματα για το έμβρυο;

Μάλλον όχι αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι. Οι υπέρηχοι είνια μια μορφή ενέργειας, σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. λέει ο David Liu επικεφαλής της εμβρυικής φροντίδας στο City Hospital του Nottingham. Σε χαμηλές συχνότητες δεν προκαλέι τίποτα απολύτως. Είναι σαν την ομιλία. Οι μονάδες των υπερήχων είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να μην προκαλεί βλάβες.
Κάποιοι γιατροί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σε μέλλοντες γονείς που υποβάλλουν τα έμβρυα σε υπερβολικά υπερηχογρήματα.Έχουν προειδοποιήσει ότι η αυξανόμενη τάση που υπάρχει να δημιουργούν ταινίες με εικόνες απο τη μήτρα ή να παίρνουν τρισδιάστατες εικόνες των εμβρύων μπορεί να έχει απροσδόκητα αποτελέσματα.Υπο κανονικές συνθήκες 2 υπερηχητικές απεικονίσεις χρησιμοποιούνται για να εξεταστούν τυχόν ανωμαλίες στο έμβρυο. Αλλά πολλές ιδιωτικές κλινικές έχουν δημιουργήσει μια σειρά απεικονίσεων των εμβρύων μέσα στη μήτρα για τους γονείς που θέλουν να δουν ..τα κατορθώματα των αγέννητων ακόμα παιδιών τους. Ο David Liu λέει ότι οι φόβοι είναι αβάσιμοι. "Όταν υπάρχουν κάποιες ανωμαλίες ή δεν είμαστε σίγουροι για κάποια δομική ανωμαλία του εμβρύου περνάμε ώρες κάνοντας υπέρηχο στη μητέρα."
Προσθέτει ότι οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται για 20 χρόνια χωρίς παρενέργειες.
Μια προηγούμενη έρευνα των πιθανών κινδύνων έχει προτείνει ότι το υπερβολικό σκανάρισμα ενδέχεται να προκαλέσει προβήματα ανάπτυξης στο έμβρυο. Ο David Liu αμφισβητεί τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζοντας ότι η έρευνα διξήχθει σε έμβρυα που ούτως η άλλως δέχοταν υπέρηχους. Πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...