Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ένας νέος 'ανθρωπιστικός' πόλεμος ξεκινά με θύμα τη Λιβύη

Αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί η στρατιωτική παρέμβαση στην Λιβύη. Με ανθρωπιστικό μανδύα ο ΟΗΕ ισχυρίζεται οτι θα προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα του Λιβυκού λαού (γι αυτο άλλωστε και θα τους βομβαρδίσουν ανηλεώς). Αυτό θα ήταν πολύ ευγενές και ιπποτικό αν δεν ξέραμε απο την αρχή ότι αυτοί υποκίνησαν τις εξεγέρσεις. Για ακόμα μια φορά έχουν βάλει τα πετρέλαια μιας χώρας στο μάτι και όταν ο αρχηγός της αρνείται να τα παραδώσει τα παίρνουν δια της βίας. Επιπλέον αυτή η εσπευσμένη επίθεση γίνεται γιατί ο Καντάφι αρχίζει να ανακαταλαμβάνει τη μια πόλη μετά την άλλη. Αυτός είναι ένας απο τους πολλούς λόγους αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου, θα ανακαλύψουμε τους υπόλοιπους στην πορεία.
Ως ΝΑΤΟικό μέλος ανακατευόμαστε και μείς. Τα πιόνια στήνονται στη παγκόσμια σκακιέρα:

Την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρόκειται για πολιτική επιλογή εξαιρετικής βαρύτητας που δίνει τέλος στη φιλοαραβική πολιτική της χώρας μας επί έναν σχεδόν αιώνα. Η Ελλάδα με τη Δύση και με το Ισραήλ εναντίον των Αράβων από εδώ και πέρα, λοιπόν. Οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.
Ο Ερντογάν με τους Αραβες σταθερά και αμετακίνητα. Κατηγορηματικά αντίθετος σε επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης, θα κερδίσει και πρόσθετο κύρος στην αραβική κοινή γνώμη. Ηρθαν τα πάνω - κάτω: οι προαιώνιοι εχθροί των Αράβων έγιναν φίλοι τους και εμείς εχθροί των Αράβων!
Δελαστίκ


Είναι πάντως αξιοσημείωτη η αυθαιρεσία όλων πολιτικών συστημάτων και ειδικά των λεγόμενων ενώσεων όπως της Ευρωζώνη, ο ΟΗΕ κ.α. Παίρνουν αποφάσεις για πολίτες (καταστροφικές πολλές φορές) χωρίς ούτε καν να ζητούν την συγκατάθεσή τους. Η δημοκρατία έχει σταματήσει να υπάρχει χρόνια τώρα (αν υπήρξε ποτέ) και αυτό που ζούμε είναι μια μορφή εκλαϊκευμένης απολυταρχίας. Η ελευθερία των εκλογών και η δύναμη της ψήφου υπάρχουν μόνο σαν ουτοπικές νουθεσίες. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σαν να έχουν ήδη αποφασίσει να μας εκτελέσουν και να μας δίνουν απλά την ελευθερία να διαλέξουμε το μαχαίρι ή το πιστόλι. Πρέπει απο μόνοι μας να γίνουμε ενεργοί πολίτες , να αναμορφωθούμε πολιτικά και να αυτοοργανωθούμε,  αντι να ψωνίζουμε απο την έτοιμη τηλεοπτική κομματική βιτρίνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...