Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Χέρι χέρι με τον Καρατζαφύρερ

 Στις 11 Μαρτίου η Pyblic Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΙ δηλαδή για τον όμιλο Αλαφούζου και παρουσιάζει το ΛΑΟΣ να συγκεντρώνει 9 % . Δεν θα σχολιάσουμε κατά πόσο αυτή η δημοσκόπηση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ή όχι. Και μόνο που το γεγονός ότι το Κεφάλαιο της χώρας θέλει να μας προωθήσει αυτή την ακροδεξιά προοπτική (παρουσιάζοντας βουλευτές του ΛΑΟΣ στην TV 24 ώρες το 24ωρο) πρέπει να μας βάζει σε υποψίες.  Αλλά γεγονός είναι ότι αρκετοί πολίτες στρέφονται σε ακροδεξιούς δρόμους, απελπισμένοι για μια λύση, χωρίς καν να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στην Ιστορία και πάντα είχε φρικιαστικά αποτελέσματα , τόσο για τα συμφέροντα της χώρας που οι εθνικοδικτάτορες  αντιπροσώπευαν και για τους πολίτες τους ξεχωριστά,  όσο και για τις πανανθρώπινες αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Όσοι αναζητούν  τέτοιες ιδέες είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να υπάρξουν μόνοι τους, με απαίδευτο μυαλό, οι πιο πολλοί δεν έχουν ζήσει τη φρίκη της χούντας  και χρειάζονται έναν ποιμένα να τους οδηγήσει σε καταπράσινα βοσκοτόπια και να γεμίσει μετρητά τις τσέπες τους.
 Ας εξετάσουμε τον κ. Καρατζαφέρη ξεχωριστά. Είναι ένα πολιτικός αρχηγός που με ακραίο λαϊκισμό* προσπαθεί να μαζέψει ψηφοφόρους για να αναρριχηθεί στην εξουσία το συντομότερο δυνατό. Οι πολιτικές του κωλοτούμπες (που είναι πρόσφατες) δεν έχουν προηγούμενο. Πότε μπλέ και πότε πράσινος προσπαθεί να δει ποια πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκότερη για να την εκμεταλλευτεί όπως μπορεί. Και αποτυγχάνει. Πρώτα ψηφίζει το μνημόνιο και μετά κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για την μνημονιακή πολιτική. Πρώτα ζητά δικαιοσύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και μετά ζητά συγχώρεση από τον μοναχό Εφραίμ στο Άγιο Όρος. Η αλήθεια είναι μια: Η ακροδεξιά γενικότερα αντιπροσωπεύει κάθε φασιστικό, νεοφιλελεύθερο και κτηνώδες στοιχείο υπάρχει στην πολιτική πλευρά μας και θα χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα. Ότι λύση μπορούμε να βρούμε θα τη βρούμε συλλογικά μέσα από καινούργιους, δημοκρατικούς και δίκαιους δρόμους. 

''Αυτοί που δέχονται να θυσιασούν την ελευθερία τους για χάρη της ασφάλειας δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.'' Benjamin Franklin.


Ανεξάρτητη δημοσκόπηση : http://www.sofokleous10.gr/portal2/poll/2010-11-04-15-20-21/#content




*Ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...