Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επεισόδια στην Σύρο λόγω επίσκεψης Παπανδρέου

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να μπούν στην αίθουσα που προφανώς βρισκόταν ο πρωθυπουργός απωθήθηκαν βίαια απο τα ΜΑΤ. Πληροφορίες αναφέρουν τραυματισμό 15 χρονου.

Έχουν γίνει συχνό φαινόμενο τελευταία οι εκδηλώσεις της δυσαρέσκειας των πολιτών προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτούς που αποτελούν την κυβέρνηση. Στις ειδήσεις των 8 όλα τα στρατεύμενα ΜΜΕ θα σπεύσουν να καταδικάσουν τα επεισόδια ..Κανείς όμως δεν θα καταδικάσει τα ψέμματα, την εξαπάτηση και την εθνική προδοσία που διέπραξε αυτή η κυβέρνηση όταν οδήγησε χειροπόδαρα  την χώρα στα νύχια των δανειστών της, όταν πέταξαν τους Έλληνες στην άβυσσο και ακόμα και τώρα που μιλάμε ξεσκίζουν τις σάρκες της.
Όταν η πολιτική αυθαιρετεί τοιουτοτρόπως τότε χάνεται κάθε έννοια δημοκρατικής έκφρασης των λαϊκών αιτημάτων και η μόνη λύση που μένει στον λαό είναι να αντεπιτεθεί με την σφοδρότητα με την οποία του επιτίθενται. 
Ωστόσο επειδή το σύστημα είναι άριστα εκπαιδευμένο ώστε να χρησιμοποιεί το όπλο σου εναντίον σου, οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Τα βίαια αυτά γεγονότα όπως και άλλα που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των πολιτών για να τους στερήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα (π.χ. μπορεί όποιον πηγαίνει σε πορείες να τον κατηγορούν για υποκίνηση τρομοκρατίας). Γι αυτό πρέπει να εφεύρουμε μορφές διαμαρτυρίας που θα υποστηρίζουν  την  ''μη βία'' και την ''παθητική αντίσταση'' .Το σημαντικό είναι οι διαμαρτυρίες μας να έχουν συλλογικό χαρακτήρα και να είμαστε ενήμεροι για τα όπλα που χρησιμοποιεί ο εχθρός μας εναντίον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...