Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πως δημιουργείται μια οικονομική κρίση

Ο Milton William Cooper επίσης γνωστός σαν  Bill Cooper ήταν συγγραφέας και ερευνητής σε θέματα που αφορούσαν κυβερνητικά μυστικά και θεωρίες συνωμοσίας. Έχοντας υπηρετήσει στο στρατό γνώριζε το σύστημα 'από μέσα' και εξέδωσε ένα βιβλίο παραθέτοντας με αποδείξεις και στοιχεία το πώς θα υλοποιηθεί η νέα παγκόσμια διακυβέρνηση. Κινητοποιούσε τους συμπολίτες του και τους προέτρεπε να φτιάχνουν δικές τους  εφημερίδες και ραδιοφωνικές εκπομπές για να μην ενδίδουν στην προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ. Προέβλεψε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ένα μήνα πριν πραγματοποιηθεί και δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς...


Το παρακάτω αποτελεί μεταφρασμένο  απόσπασμα από το βιβλίο του, Behold a pale Horse:

Για όποιον μελετά και καταλαβαίνει πώς γίνονται τα τεστ αντοχής και το μαθηματικό μοντέλο της έρευνας διαδικασιών είναι εμφανές ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται και στην οικονομία μας.
Στα τεστ αντοχής πχ κελυφών αεροπλάνων οι μηχανικοί δοκιμάζουν την αντοχή των αεροπλάνων που φτιάχνουν προσομοιώνοντας τις συνθήκες πτήσης. Εκεί υποβάλλουν το κέλυφος του αεροπλάνου σε βολές αέρα και έτσι μπορούν να καταλάβουν ποια μέρη του θα δονηθούν σαν χορδές κιθάρας ή ποια θα διαλυθούν τελείως κατά τη διάρκεια μιας αληθινής πτήσης.


Οι οικονομολόγοι επιτυγχάνουν το ίδιο αποτέλεσμα μελετώντας την συμπεριφορά της οικονομίας και του καταναλωτικού κοινού διαλέγοντας προσεκτικά ένα είδος πρώτης ανάγκης: κρέας, καφές, βενζίνη ή ζάχαρη. Έπειτα προκαλούν μιαν απότομη διακύμανση (ένα σοκ) στην τιμή του αγαθού ή στην διαθεσιμότητα του και έτσι  τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό και μεταβάλλουν τις καταναλωτικές συνήθειες. Ύστερα μελετούν προσεκτικά τις επιπτώσεις όσων προκάλεσαν : στην διαφήμιση, στις τιμές και τις πωλήσεις του αγαθού αυτού αλλά και άλλων αγαθών.


Ο τελικός σκοπός τέτοιου είδους μελετών, είναι να ξέρουν πώς μπορούν να χειραγωγήσουν και να αλλάξουν την δημόσια οικονομία, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της αλλαγής, εκ των προτέρων. Επίσης μπορούν να βάλουν την οικονομία σε μια αυτοκαταστροφική τροχιά, ούτως ώστε να πείσουν την κοινή γνώμη, να παραδώσει τον έλεγχο σε μια ομάδα ανθρώπων που θα εμφανιστούν ως ειδικοί και  "θα ξέρουν τι να κάνουν" με το πρόβλημα. Τότε οι πολίτες ανίκανοι πια να ελέγχουν τα οικονομικά τους γίνονται τελείως σκλαβωμένοι και υποβαθμίζονται σε μια πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού.


Με την μελέτη του δόγματος του σοκ έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας του χρήματος που κυκλοφορεί στην αγορά και της ψυχολογικής κατάστασης της μάζας. Για παράδειγμα υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα που μπορούν να συσχετίσουν πώς μπορεί να επηρεάσει μια τυχαία αύξηση στην τιμή της βενζίνης , την πιθανότητα να έχει κάποιος πονοκέφαλο, να νιώθει την ανάγκη να δει μια ταινία βίας ή να καπνίσει ένα τσιγάρο.


Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί κανείς να προγραμματίσει έναν υπολογιστή να να προβλέπει ποια γεγονότα σοκ ή ποιος συνδυασμός τους θα χειραγωγήσει την κοινή γνώμη ώστε να διαλέξει ένα συγκεκριμένο γεγονός εισάγοντας σαν δεδομένα τους τρόπους με τους οποίους το κοινό προσπαθεί να αποφύγει τα προβλήματα και τις ευθύνες του  μαζί με το μαθηματικό μοντέλο της έρευνας διαδικασιών. "

Λοιπόν είδαμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια τεχνητή κρίση με απώτερο στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ούτως ώστε οι άνθρωποι να αποδεχτούν ή να διαλέξουν κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα το έκαναν ποτέ. Μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση οι κρίσεις ευρωπαϊκές , παγκόσμιες ή εθνικές  " τυχαίνουν έτσι απλά", το 2008 δεν ξέμειναν οι αμερικανικές τράπεζες από ρευστό, γιατί δεν πρόσεχαν. Ή ποιος από μας θα ανεχόταν την παρουσία του ΔΝΤ (πολύχρονη δουλεία) στην χώρα μας αν πρώτα δεν είχε προηγηθεί η τρομοκρατία των ΜΜΕ με την επαπειλούμενη χρεοκοπία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...